Tento recept je orginál zo Szegedu. Na recepte mám dokonca orazený buletín s názvom v maďarčine - Čabajský klobásoví klub. Ja sem,, tam chodím Zobraziť celý popisTento recept je orginál zo Szegedu. Na recepte mám dokonca orazený buletín s názvom v maďarčine - Čabajský klobásoví klub. Ja sem,, tam chodím zabíjať a velmi sú stouto klobásou spokojný. A sebe robím tak isto túto istú.
príprava
Postup
-
1
Bravčové mäso sa doporučuje z prasaťa, ktoré má viac ako 150 kg. Mäso a bôčik sa zomelie na mlynčeku so strednými dierkami / sú velké , stredné a malé /. Červená mletá paprika sa doporučuje podľa možnosti čabajská, ale hlavne nech je jasne červená nie tmavá až bordová. Určite ste si všimli, že tam nie je mleté čierné korenie, nesmie sa do toho dávať. Všetký udané suroviny sa spolu niekolko krát premišaju. Naplniť do tenkých bravčových čriev, držať pri naplňaní v ruke ihlu a prepichovať v klobásach vzduchové bubliny.
- 2
Nechať odstáť a údiť až na druhý deň 8 hodín. Udí sa hlavne drevom zo stromov, ktoré majú jednokôstkové ovocie /čerešňa, višňa, broskyňa, marhula atď. ale najlepšie je drevo zo starej dutej vrby./ Je dobré keď klobása vymrzne. Ja dávam po vymrznutí na 4-5 dní klobásu jemne vysušiť za chladničku alebo mrazničku. A potom je to delikatesa.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Už dávnejšie som počula, že čabajka vznikla na Slovensku, ibaže autor- slovák nemal obchodného ducha a tak ju zviditeľnili iní - čo obchodného ducha majú... dodnes.