Jablková torta - nepečená fotorecept

babina49 - fotkababina49, 29. februára 2012
Jablková torta - nepečená (fotorecept)
Foto: babina49

Tento recept mám z časopisu,hneď ma oslovil.Viem,že je tu veľa takýchto receptov,ale chcem sa podeliť s vami, ako to robím ja. Je to veľmi osviežujúca tortička a samozrejme nenáročná.

Suroviny

800 g očistené
400 ml
3-6 PL
2 balíky
2 balíky
2 bal.
na ozdobu
 ,alebo hobliny na ozdobu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jablká si očistíme - 800 g

    Jablková torta - nepečená (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca dáme jablká, 200 ml vody,kto chce,može pridať mletú škoricu,vanilkové cukry a kryštálový cukor. Ja som dala len 3 PL,lebo mi to stačí. Varíme,kým nezmaknú jablká

    Jablková torta - nepečená (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom si ich rozmixujem tyčovým mixérom na kašu

    Jablková torta - nepečená (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vo zvyšných 200 ml vody si rozmiešame 2 balíky Zlatého klasu

    Jablková torta - nepečená (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A vlejeme to do rozmixovaných jabľk

    Jablková torta - nepečená (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A este chvíľu za stáleho miešania varíme

    Jablková torta - nepečená (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď to bude takéto priezračné,je to hotové. Ja som si tam ešte doliala cca 0,5 dcl vody,lebo voda sa trochu odparila a zdalo sa mi to hustejšie,ale opatrne,lebo keď tej vody dolejeme viac,tak to nestune pekne,bude to riedke.

    Jablková torta - nepečená (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ja to nedávam do tortovej formy,ale mám takú menšiu misku,do ktorej to stále robím.Vysteliem si ju fóliou,aby sa mi to potom dalo dobre vybrať.Na dno poukladám piškóty,polejem to časťou jablkovej zmesi,znovu dám piškóty a znovu to polejem zvyškom jablkovej hmoty.

    Jablková torta - nepečená (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dám to stuhnúť do chladu do druhého dňa

    Jablková torta - nepečená (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vrch sa može postrúhať čokoládou a ozdobiť šľahačkou.

    Jablková torta - nepečená (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

26 komentárov k receptu
Dobrá inšpirácia pre mňa, aj z iného ovocia, mám zavarené nektarinky ( aj broskyne), možno by to šlo aj z nich. Ale jabĺčka sú super, je to s nimi originál.
Dobry den , prosim o radu ... co je to Zlaty klas a cim se da nahradit?Vanilkovyn pudinkem?A na kolik litru pudinku ... Ziju V Uruguayi a bohuzel tady k dostani neni ... ;).Ale smes na vanilkovy pudink tady mame - vybornou,ale na 1 litr ...
Dobrý večer skaredec,tak Zlatý klas je 40 g prášok na vanilk.krém s použitím 0,5 l mlieka. Náš vanilk.puding je 37 g s použitím 0,5 l mlieka.
V recepte jablká s vodou tvoria cca 1 l objemu a použijem 2 ks zlatý klas,tak podľa tohoto si to prisposobte.Vyskúšajte a dajte mi vedieť,či sa to podarilo :-)))
tak toto je ze aka mnamka?! Dnes som ju skusala. Len som zmiesala jablka s hruskami - lebo tie rychlo zreju a kazia sa, tak som ich sem pouzila a nemusela som potom dolievat vodu, lebo hrusky su same vodove. Vysla uzasne, dakujem za typ.

Pridaj komentár k receptu: