Foto: evusik
Túto roládu som robila ako studené pohostenie...
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Omeleta: vajíčka rozbijeme do misky a dobre napeníme, osolíme, okoreníme, pridáme na drobno nakrájanú červenú a zelenú papriku, nasekané bylinky....
-
2
a vylejeme na plech na naolejovaný papier na pečenie.
-
3
Pečieme na 220°C 5-10 minút. Upečenú omeletu necháme chvíľu vychladnúť.
-
4
na dosku si rozprestrieme bravčovú blanu, u nás tomu hovoríme závoj, na ňu položíme plát mäsa ktorý sme si rozklepali do požadovanej veľkosti. Mäso posolíme, okoreníme a potrieme horčicou
-
5
na mäso preložíme omeletu, papierom hore a teraz papier opatrne stiahneme. Omeletu posypeme strúhaným syrom a zatočíme.
-
6
Ešte som robila chlebovú plnku ktorú som tiež zabalila do závoja
-
7
Obe rolády pekne v závoji zabalené preložíme do pekáča, podlejeme troškou vody a dáme piecť. Kto závoj nemá zabalí roládu do alobalu alebo pečie len tak priamo na plechu, roládu ale v tom prípade treba previazať motúzom
-
8
Pečieme na 200°C asi tak na 1 hodinku zakryté, potom ešte necháme zapiecť asi pol hodinku odokryté
-
9
podávať môžeme teplé
-
10
alebo studené so zeleninou a zajedáme plnkou miesto chleba :-)
@izabella929 tak u vás sa tomu hovorí čepcová sieťka? ja som tomu hovorila záclona :-))))
@merylas je dobré vedieť, že u vás je ju dostať, keď pôjdem najbližšie na Moravu tak sa popýtam, možno budú mať.... teraz som čítala, že u nás ju mali v Kauflande, tak sa asi len treba popýtať, len neviem pod akým oficiálnym názvom to predávajú?
varecha.pravda.sk/recepty/velkonocna-panenka-v-zavoji-a-v...
A taky nevím, jestli si tady všichni vykáte nebo tykáte. Já jsem právě zvyklá z diskuzí kde chodím na to, že si lidé, i ti co se neznají, tykají. Nevím, jak to je tady, chodím tady k vám na návštěvu jen občas :-))
Aj tá chlebová plnka vyzerá výborne, uvítala by som recept.
@merylas my si tu tiež všetci tykáme, dokonca aj mladí si zvykli :-)
@palokuchki určite vyskúšaj, ak to nepoznáš budeš prekvapená akú dobrú chuť to pridá pečenému mäsu a rôznym roládam z mletého mäsa :-)