Foto: sjuz
Pomaly pečené mäsko je úžasne jemné a lahodné. Podávala som s bulgurom, grilovanou zeleninou a mätovým dipom.
15 minút
príprava
príprava
15/240 minút
na 220/140 °C
na 220/140 °C
Postup
-
1
Stehno namočíme do mlieka tak, aby bolo celé ponorené. Pridáme soľ, prikryjeme a necháme stáť v chladničke 2 dni.
- 2
Mäso omyjeme a vložíme do pekáča spolu s cibuľou pokrájanou na štvrťky, cesnakom. Pridáme rozmarín a šalviu - položíme na mäso.
- 3
Podlejeme pohárom vody a vložíme do rozohriatej rúry na 220 st. C na cca 15-20 minút. Potom teplotu znížime na 140 st.C a pomaly pečieme cca 4 hodiny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale dík :) úprimne sa poteším, keď sa niekto nechá inšpirovať mojimi príspevkami :)