Pomaly pečené jahňacie stehno

sjuz - fotkasjuz, 29. mája 2012
Pomaly pečené jahňacie stehno
Foto: sjuz

Pomaly pečené mäsko je úžasne jemné a lahodné. Podávala som s bulgurom, grilovanou zeleninou a mätovým dipom.

15 minút
príprava
15/240 minút
na 220/140 °C

Suroviny

1  väčšia
4-5  strúčikov
5-7  lístkov
2-3
1 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Stehno namočíme do mlieka tak, aby bolo celé ponorené. Pridáme soľ, prikryjeme a necháme stáť v chladničke 2 dni.

  2. 2

    Mäso omyjeme a vložíme do pekáča spolu s cibuľou pokrájanou na štvrťky, cesnakom. Pridáme rozmarín a šalviu - položíme na mäso.

  3. 3

    Podlejeme pohárom vody a vložíme do rozohriatej rúry na 220 st. C na cca 15-20 minút. Potom teplotu znížime na 140 st.C a pomaly pečieme cca 4 hodiny.

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
@sjuz úžasné to muselo byť aj s tými prílohami.... ja takto pomaly pečiem divinu, takže si to viem celkom predstaviť aké to muselo byť dobré :-)
@sjuz Tvoj nick je záruka kvalitného receptu... Viem si predstaviť, že mäso bolo krehké a jemné. Aj prílohu si zvolila skvelú vrátene dipu. A víno?

Pridaj komentár k receptu: