Banánová roláda
Foto: mojaradost
Roláda je veľmi chutná, u nás musí byť na každej oslave, či na sviatky:))
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
5 kusov (piškóta) |
|
5 polievkových lyžíc |
|
1 kávová lyžička |
|
1,5 polievková lyžica |
|
2 polievkové lyžice |
|
Plnka: | |
150 ml |
|
20 g |
|
1 balíček |
|
150 g |
|
Ďalšie suroviny: | |
2 kusy |
|
100 g |
|
|
Postup
-
1
Piškóta: Vielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, preosiate kakao, múku a sódu bikarbónu. Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie. Plech rozmer 30 x 40 cm. Teplota 180 °C , čas podľa potreby. Po upečení necháme trochu vychladnúť a zrolujeme aj s papierom po dĺžke.
- 2
Plnka: Múku rozmiešame v mlieku, ja používam šejker, je to rýchlejšie. Uvaríme aj s vanilkovým cukrom na hustú kašu. Necháme vychladnúť prikryté potravinárskou fóliou. Maslo vyšľaháme elektrickým šľahačom, po častiach pridáme vychladnutú kašu a spojíme na hladký krém.
- 3
Papier z piškóty odstránime, roládu rozvinieme a natrieme plnku. Trochu si odložíme na potretie povrchu. Polejeme čokoládovou polevou a ešte počas tuhnutia posypeme kokosom. Odložíme do chladu. Pokrájame horúcim nožom na rezy a podávame. Dobrú chuť!
Tiež banánová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem, to teda je top, u nás hrá táto roláda prím:)) Syn je v zahraničí, ten ju miluje a už mu ju pečie aj jeho priateľka, podľa môjho receptu:)) Čo ma samozrejme veľmi teší:))
pekny koniec roka vsetkym Varechackam i varechacom a stastné putovanie novym rokom 2018,a este raz vdaka za pekné kulinarne inspiracie, !
Áno, čím rovnejšie banány, tým lepšie:)) Ale mne sa vždy podarí, aj keď nie sú celkom rovné.