Foto: mariana33
Nenáročné na prípravu...kamarátka chcela vyskúšať špenátové halušky, tak som jej ich takto uvarila a pochvaľovala si:o)
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Na haluškové cesto: | |
250 g |
|
400 g |
|
1 ks |
|
|
|
Omáčka: | |
niva alebo bambino |
|
|
|
250 ml (smotana na varenie) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Z múky, vajca a rozmrazeného špenátu si vypracujeme cesto, kt. osolíme. Vo vriacej osolenej vode uvaríme halušky.
- 2
Omáčku pripravíme tak, že na masle orestujeme pokrájanú cibuľu. Pridáme smotanu, syr a nakoniec šampiňóny. Povaríme a podľa potreby dochutíme soľou.
- 3
Omáčku nalejeme na halušky. Buď na jednotlivé porcie, alebo zmiešame spolu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale je to kazdeho volba, ze?
aj postup pri omáčke by som zvolila iný, nemám totiž rada chuť varených šampiónov, radšej ich orestujem spolu s cibuľkou a potom zalejem šlahačkovou smotanou a pridám eidam/nivu/iný syr.... (nie bambino) ...
www.stream.cz/peklonataliri/781552-peklo-na-taliri-ta...
čo sa týka syra predsa každý si aj tak dá aký bude chcieť a aký doma má, respektíve aký kupuje, vynikajúca omáčka je s Nivou čiže so syrom s modrou plesňou a s opečenou slaninkou navrch :-) jednoducho keď potrebujem rýchlo navariť niečo sýto toto je dobrá voľba a omáčka podľa toho čo mám v chladničke...
@bojar na jedlo sa nehovorí gebuzina... veď ti nikto nesedí na krku a nenúti ťa to zjesť :-(
nenechaj sa znechutiť,rcp. si každý môže predsa prispôsobiť podľa seba a čo mu chutí.Dúfam že ťa @bojar nerozhodí a naďalej budeš prispievať do Varechy,pekný deň ti prajem :-)