Foto: ketty3811
Keďže v našom parku je "obrovské" množstvo medvedieho cesnaku,tak som vyskúšala túto polievku.
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Len tak na rýchlo pripravené suroviny.Cesnak som nakrájala na rezančeky.
-
2
Na oleji osmažíme cibuľku...
-
3
Pridáme trochu hladkej múky a urobíme zápražku.
-
4
Zalejeme vodou,povaríme a pridáme zeleninový bujon.
-
5
Šupneme tam nakrájaný zemiak...
-
6
Kým sa zemiak uvarí do mäkka,opečieme si chlieb nakrájaný na kocky.
-
7
Pridáme nakrájaný medvedí cesnak....
-
8
a povaríme asi 3 minútky.
-
9
Prilejeme trochu smotany alebo mlieka a rozmixujeme ponorným mixérom.
-
10
Necháme to ešte prevrieť a podávame s opečeným chlebíkom.
-
11
A pár fotiek z našeho parku plného medvedieho cesnaku...
-
12
....
-
13
...
Dostal som tip na bryndzovú nátierku, chutila výborne!
Nič zvláštne, tak ako robíme šmírkas, len namiesto cibule dáme nadrobno pokrájanú zelenú dobrotu, dôkladne to vymiešame a potom už len maškrtíme...