Bratislavské rezy fotorecept

kkaja - fotkakkaja, 19. marca 2011
Bratislavské rezy  (fotorecept)
Foto: kkaja

Recept na tento veľmi dobrý a šťavnatý koláčik som si našla asi pred rokom na internete a pečiem ho dosť často. Dnes na Zobraziť celý popisRecept na tento veľmi dobrý a šťavnatý koláčik som si našla asi pred rokom na internete a pečiem ho dosť často. Dnes na oslavu pre Jožka :)

60 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

8 ks
8 PL
8 PL
1 ks
PLNKA:
3 ks
3 PL
1 ks - prášok
2 dl
250 g alebo maslo
SIRUP:
150 g
2 dl
1 dl
 ľubovoľný




Postup

  1. 1

    Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, po jednom pridávame žĺtka, cukor a po lyžiciach zľahka zamiešame polohrubú múku s prdopečom. Cesto rozdelíme na dva plechy.

    Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Upečieme piškóty.

    Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z vody a cukru uvaríme sladký sirup a po vychladnutí pridáme rum. Kto nesmie alkohol, tak to môže byť aj bez neho.

    Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Jednu piškótu natrieme ľubovoľným džemom, ja som použila marhuľový. Na vrch položíme druhú piškótu.

    Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Popolievame vychladnutým sirupom.

    Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustú kašu.

    Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Žĺtky s práškovým cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia.

    Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vyľahané žĺtky vylejeme do teplého pudingu. Obe hmoty zmiešame.

    Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po vychladnutí zmiešame s Herou a dobre vyšľaháme.

    Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Krém natrieme na korpus.

    Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Polejeme čokoládovou polevou.

    Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Dáme stuhnúť do chladu a potom už len krájať ... Dobrú chuť :)

    Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

gittka
ja dávam čokoládu aj na spodný plát.ten je potom čokoládovou stranou odspodu a potom už tak,ako ty lekvár,druhá piškota atd...
klaura
vyzerá naozaj dobre ... mám takéto svieže rada ... ukladám si ...
klaura
a ešte ... pekne nafotené a dobre spracovaný postup ... šikulka si ... :)
abend
Šikovný recept, poprosím @kkaja , veľkosť Tvojich plechov, ono totiž ku každému šporáku sú plechy rôznych veľkostí.Ja mám napr. rozmer plechov 38,5 x 34cm, myslím tým vnútorný rozmer plechu.
kkaja
@abend ja mám plechy, ktoré sa pridávali k plynovým sporákom Mora takže, klasika ... Túto piškótu som robila na tých z nízkym okrajom a jedným šikmým krajom. Piškóta mala rozmer 36x27 cm
abend
@kkaja , ďakujem za odpoveď, recept už je v mojej KK v priečinku - fajnové koláčiky.
maartina
veľmi pekný fotopostup a výborný zákusok ...ukladám a vyskúšam :)
mariaklara
Pekne spracovaný, vyzerá to dobre, ukladám, vyskúšam, si šikovné žieňa.
sucha
tento zákusom poznám,ešte som ho nerobila,je síce nezdravý, ale
19.apríla 2011 tento zákusok poznám
ešte som ho nevyskúšala,ale teraz ma tak inšpiroval,že k sviatkom ho vyskúšam





raz za rok to stojí zato.
remcula
Úžasné!!! Já mám trochu problém s dortíky, kde jsou dvě vrstvy na sobě. Vždycky to nějak skoním. Obdivuji každého, kdo umí péct dorty a takové krásné zákusky. Já péct umím, ale takové jednodušší věci a dort jsem spáchala jednou pro vnučku.. Lidi, to byly galeje! :-)) Ale nekonec to nějak dopadlo.
cizmarka
ukladam si a vyskušam iste bude dobry.ja najradšej pečiem TRI-BIt, ale tento je ľahší a aj lacnejší...dakujem za typ...
evuska23
veľmi dobrý koláčik dneska som ho robila akurát som spravila jednu piškotu spravila s kakaom
violetacamorova
Poznám tento koláčik, keď sa ešte pieklo v rodine na svadby tak tento nikdy nesmel chýbať, vďaka za pripomenutie receptu.
eva53
tak som dnes pochopila čo je prdopeč :-) super názov k super receptu
kelca
Tak super - včera som ho vyskúšala :) bolo tak narýchlo treba upiecť nejaký fajnový koláčik :) nemala som dosť másla - tak som použila Heru - ale pre budúce pečenie doporučujem máslo - napriek tomu že Heru používam na pečenie s obľubou - tu ju málinko cítiť :) ale inak super výborný postup aj fotopostup - ďakujem za receptík :)
hanuska
ja hľadám recept na pravé Bratislavské rezy, kde zospodu je tiež čokoládová poleva a nie je tam rum ale citronová šťava
monika16021
pre hanuska: ja mám recept na pravé socialistické bratislavské rezy, tak napíš na seba email a aja ti ho pošlem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia