Foto: kkaja
Recept na tento veľmi dobrý a šťavnatý koláčik som si našla asi pred rokom na internete a pečiem ho dosť často. Dnes na Zobraziť celý popisRecept na tento veľmi dobrý a šťavnatý koláčik som si našla asi pred rokom na internete a pečiem ho dosť často. Dnes na oslavu pre Jožka :)
príprava
na 200 °C
Suroviny
8 ks |
|
8 PL |
|
8 PL |
|
1 ks |
|
PLNKA: | |
3 ks |
|
3 PL |
|
1 ks - prášok |
|
2 dl |
|
250 g alebo maslo |
|
SIRUP: | |
150 g |
|
2 dl |
|
1 dl |
|
|
|
ľubovoľný |
|
Postup
-
1
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, po jednom pridávame žĺtka, cukor a po lyžiciach zľahka zamiešame polohrubú múku s prdopečom. Cesto rozdelíme na dva plechy.
-
2
Upečieme piškóty.
-
3
Z vody a cukru uvaríme sladký sirup a po vychladnutí pridáme rum. Kto nesmie alkohol, tak to môže byť aj bez neho.
-
4
Jednu piškótu natrieme ľubovoľným džemom, ja som použila marhuľový. Na vrch položíme druhú piškótu.
-
5
Popolievame vychladnutým sirupom.
-
6
Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustú kašu.
-
7
Žĺtky s práškovým cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia.
-
8
Vyľahané žĺtky vylejeme do teplého pudingu. Obe hmoty zmiešame.
-
9
Po vychladnutí zmiešame s Herou a dobre vyšľaháme.
-
10
Krém natrieme na korpus.
-
11
Polejeme čokoládovou polevou.
-
12
Dáme stuhnúť do chladu a potom už len krájať ... Dobrú chuť :)
19.apríla 2011 tento zákusok poznám
ešte som ho nevyskúšala,ale teraz ma tak inšpiroval,že k sviatkom ho vyskúšam
raz za rok to stojí zato.