Študentská pečať po domácky fotorecept

luwinka - fotkaluwinka, 10. novembra 2016
Študentská pečať po domácky (fotorecept)
Foto: luwinka

Recept je zo starého časopiu Slovenka. Ja som si ho ku koncu upravila tak, že som použila kokosovú múčku a rozkrojila som tie kusy krájané ako roládu na polovicu , ktoré som obalila v kokosovej múčke a chutí fantasticky. Tak ho aj robievam. Treba pozrieť.

Suroviny

250 g
250 g (Cera)
3 ks
3 PL
100 g posekané
100 g
100 g
50 g
2 ks
Na obaľovanie :

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V hrnci nad parou necháme roztopiť Ceru.

    Študentská pečať po domácky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme cukor a vajcia a miešame do zhustnutia.

    Študentská pečať po domácky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Postupne za stáleho miešania pridáme kakao, orechy, hrozienka a kandizované ovocie.

    Študentská pečať po domácky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz pridáme čokoládu a na kúsky polámané oplátky.

    Študentská pečať po domácky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetko riadne premiešame, čokoláda sa musí roztopiť.

    Študentská pečať po domácky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravíme si formu na srnčí chrbát, ktorú vystelieme alobalom.

    Študentská pečať po domácky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Teraz do nej nalejeme hmotu. Hmota musí byť hustejšia.

    Študentská pečať po domácky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Necháme voľne vychládnuť.

  9. 9

    Potom zabalíme alobalom aj povrch a dáme najlepšie na noc do chladničky stuhnúť.

    Študentská pečať po domácky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Z formy vyklopíme alobal stiahneme.

    Študentská pečať po domácky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Narežeme na rovnaké pozdlžne kusy, tak ako roládu. Potom tie pozdlžne kusy prerežeme na polovicu, tak ako je na obrázku.

    Študentská pečať po domácky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Obalíme ich v kokosovej múčke.

    Študentská pečať po domácky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Na tanieriku.

    Študentská pečať po domácky (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Je to vďačný zákusok,ktorý vydrží dlhšie v chladničke.// Zopár kusov som dala aj do mrazničky a keď príde chuť, tak len rozmrazím a môžeme papkať :-)//

    Študentská pečať po domácky (fotorecept) - obrázok 14
Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Nepečené cukrovinky, Zákusky

Diskusia k receptu

alex37
...milá spomienka, toto bolo aj u nás voľakedy obľúbené ... : -)
haji
Na podobné sladkosti mě užije, hned bych testla, jestli se dobře rozležela...hmm
grejsy
@luwinka dnes odskúšané , vynikajúco chutí s tým kokosom. Na Vianoce určite ju spravím , rodinka si pochvaľovala aj kamošky ochutnali , páčilo sa všetkým chutilo no veľmi dobrý recept , srdečná vďaka , zasa niečo nové pre mňa .Ešte raz veľké ďakujem :-)


natascha1
Keď som bola malá, tak mamka tento zákusok robievala na Vianoce kvôli ockovi, ktorý ho mal veľmi rád. Dnes už Ceru nepoužívam, ale možno by sa dala v recepte nahradiť kokosovým olejom.
pacik
Kedysi sme aj my robievali niečo podobné, ale keď tie stužené tuky sú také nezdravé, tak už len spomíname...
jatea
@Kukulienka71 (11.11.2016 14:21)

Študentskú pečať robím každé Vianoce. Ja dávam miesto Cery poctivé maslo. Tiež Ceru obchádzam.
kucharka
Ja mám podobný recept, dávam ale maslo. Niekedy do toho nasekám aj rôzne keksíky, hrozienka ... čo mám doma. Máme to veľmi radi.
Ďakujem za pripomenutie. Pekný večer.