Foto: luwinka
Recept je zo starého časopiu Slovenka. Ja som si ho ku koncu upravila tak, že som použila kokosovú múčku a rozkrojila som tie kusy Zobraziť celý popisRecept je zo starého časopiu Slovenka. Ja som si ho ku koncu upravila tak, že som použila kokosovú múčku a rozkrojila som tie kusy krájané ako roládu na polovicu , ktoré som obalila v kokosovej múčke a chutí fantasticky. Tak ho aj robievam. Treba pozrieť.
Postup
-
1
V hrnci nad parou necháme roztopiť Ceru.
-
2
Pridáme cukor a vajcia a miešame do zhustnutia.
-
3
Postupne za stáleho miešania pridáme kakao, orechy, hrozienka a kandizované ovocie.
-
4
Teraz pridáme čokoládu a na kúsky polámané oplátky.
-
5
Všetko riadne premiešame, čokoláda sa musí roztopiť.
-
6
Pripravíme si formu na srnčí chrbát, ktorú vystelieme alobalom.
-
7
Teraz do nej nalejeme hmotu. Hmota musí byť hustejšia.
-
8
Necháme voľne vychládnuť.
- 9
Potom zabalíme alobalom aj povrch a dáme najlepšie na noc do chladničky stuhnúť.
- 10
Z formy vyklopíme alobal stiahneme.
- 11
Narežeme na rovnaké pozdlžne kusy, tak ako roládu. Potom tie pozdlžne kusy prerežeme na polovicu, tak ako je na obrázku.
- 12
Obalíme ich v kokosovej múčke.
- 13
Na tanieriku.
- 14
Je to vďačný zákusok,ktorý vydrží dlhšie v chladničke.// Zopár kusov som dala aj do mrazničky a keď príde chuť, tak len rozmrazím a môžeme papkať :-)//
- 9
Študentskú pečať robím každé Vianoce. Ja dávam miesto Cery poctivé maslo. Tiež Ceru obchádzam.
Ďakujem za pripomenutie. Pekný večer.