Foto: matus113
Lahodný smotanový dezert.
porcie
príprava
Postup
-
1
4 plátky želatiny namočíme do studenej vody na 3-4 minúty. Do hrnca dáme smotanu, pridáme 4 polievkové lyžice kryštálového cukru, vanilkový cukor a vnútro vanilkového lusku. Zmes pomaly zohrievame ale nemôže sa začať variť.
- 2
Po približne 3 minútach želatinu vyberieme, vyžmýkame z nej vodu a pridáme do hrnca so smotanou. Pomaly zohrievame pokiaľ sa želatina úplne nerozpustí. Stále dávame pozor, aby sa zmes nezačala variť. Keď je želatina rozpustená zmes ponalievame do formičiek, pohárikov, alebo kto má čo k dispozícii a dáme stuhnúť do chladničky na 3-4 hodiny.
- 3
Zmrazenú lesnú zmes dáme do hrnca a s dvomi lyžicami kryštálového cukru prevaríme. Na zahustenie môžeme pridať 1-2 lyžičky solamylu. Po 3 hodinách tuhnutia panna cottu vyklopíme na tanier a podávame poliate s lesnou zmesou, karamelom alebo čokoládou. Tip pre vás: Aby sa nám panna cotta lepšie vyklopila z formičiek. Vystelieme ich potravinárskou fóliou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu