Panna cotta s omáčkou z lesného ovocia

matus113 - fotkamatus113, 16. októbra 2011
Panna cotta s omáčkou z lesného ovocia
Foto: matus113

Lahodný smotanový dezert.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1/2 ks
1 ks
4 ks
4 PL
2 ks
200 g mrazená




Postup

  1. 1

    4 plátky želatiny namočíme do studenej vody na 3-4 minúty. Do hrnca dáme smotanu, pridáme 4 polievkové lyžice kryštálového cukru, vanilkový cukor a vnútro vanilkového lusku. Zmes pomaly zohrievame ale nemôže sa začať variť.

  2. 2

    Po približne 3 minútach želatinu vyberieme, vyžmýkame z nej vodu a pridáme do hrnca so smotanou. Pomaly zohrievame pokiaľ sa želatina úplne nerozpustí. Stále dávame pozor, aby sa zmes nezačala variť. Keď je želatina rozpustená zmes ponalievame do formičiek, pohárikov, alebo kto má čo k dispozícii a dáme stuhnúť do chladničky na 3-4 hodiny.

  3. 3

    Zmrazenú lesnú zmes dáme do hrnca a s dvomi lyžicami kryštálového cukru prevaríme. Na zahustenie môžeme pridať 1-2 lyžičky solamylu. Po 3 hodinách tuhnutia panna cottu vyklopíme na tanier a podávame poliate s lesnou zmesou, karamelom alebo čokoládou. Tip pre vás: Aby sa nám panna cotta lepšie vyklopila z formičiek. Vystelieme ich potravinárskou fóliou.

Diskusia k receptu

Vymazať
havino
ešte som to nikdy nejedla, ale už mam formičky kupene, aj maliny,tak sa v najbližšej dobe na to chystam, krasnu ju máš
Vymazať
kata50
Ja so ju chutnala a teraz sa osmelím ju aj urobiť. Iba tá želatína je malý zádrh. Naozaj nesmie vrieť. Vďaka sa video .
Vymazať
sany11
taketo dezerty velmi lubime.uz teraz mam na to chut.tiez ocenujem videorecept.
Vymazať
siminimie
Ja som si dala včera pannu cottu v reštaurácii a bola naozaj skvelá, vyskúšam aj po domácky :)
Vymazať
editab
ja nalievam do silikonovych formiciek na maffiny a ovocie zohrievam s cukrom a maslom.
Vymazať
dorenika
u nas v praci je to najpredavanejsi dezert a moj najoblubenejsi,spolu s cheesecake-om takze som rada ze ste to sme dali jeto vlastne uplne jednoduche.Inak vasa pani ma velmi prijemny hlas
Vymazať
hasis1001
Tiez som spoznal panna cottu v restike, a chcel som si tento dezert spravit aj doma.robil som ho podla tvojho receptu a bol skveli.Zmes som nalial do malich salok na kavu a pre jednoduksie vyklopenie som ich pred tym ako som to vyklapal namocil do horucej vody, ako som niekde vycital a islo to fakt lepsie.A zohriate mrazene ovocie som prepasiroval cez sytko.Dakujem za super recept.
Vymazať
ethanel
Netreba pouzivat foliu, staci panna cottu v salke alebo vo forme dat na par sekund do teplej vody, jemne potriast a potom lahko vyklopit ;) Panna cotta je moja oblubena, vanilkova, karamelova, tonka bean, likoricova ...
Vymazať
susiacik
robila som panna cottu dvakrat a mam problem, ze sa mi stale oddeli niekolko milimetrova vrstva bielej zelatiny na dne pohara/formicky.. neviete v com moze byt problem? je pravda, ze zelatinu som nevyzmykala, len nechala odkvapkat..
Vymazať
passco
Dobrý recept .. akurát malé upozornenie.. ten sáčok čo ste tam dávali nie je vanilkový cukor ale vanilinový a ten obsahuje iba chemickú aromu etylvanilín z "uhlia". Ciže by som odporúčal vynechať tieto typy predraženého cukru a používať čisto len vanilkový lusk
Vymazať
lyduss
prvý krát sa mi tento receptík tak zapáčil, že som dnes robila zasa, len som dala o lyžicu cukru menej. ovocnú zmes tiež radšej pasírujem cez sitko, nemám rada, keď sú v nej zrnká. a editab vďaka za tip so silikónovými formičkami, nabudúce skúsim urobiť do nich :)
Vymazať
aleana
Toto bola moja prva panna cotta v zivote ktoru som jedla a zaroven robila, a je fantasticka! Podla tohoto receptu je to uplne jednoduche. Namiesto zelatiny som dala agar a ako sladidlo kokosovy cukor. Vdaka @Matus :-)