Foto: jarka207
Tento recept tu prikladam hlavne kôli sebe ak by som ho nahodou stratila. Calamada je vynikajuca a chrumkava aj po dlhej dobe.
Postup
-
1
Postup je velmi jednoduchy. Vetky suroviny postruhame, okrem karfiolu, ten nalameme na malinke kusocky. Do tejto zmesi pridame nakladac, cukor, ocot a borken (dostat kupit v zahradkarskych potrebach, v takom malickom zlatom sacku a prave ten borken sposobuje, ze ta calamada ostane po cely cas krasne chrumkava).
- 2
Vsetko dobre premiesame, nechame postat a este aspon 5x premiesame z odstupom aspon pol hodiny a potom nechame stat 8 hodin. Nakoniec plnime do flias, poriadne natlacime a sterilizujeme iba kratucko 5min, aby chytilo viecko.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Borkén je chemický prípravok, ktorý sa používa na nakladanie zeleniny, konkrétne je to dvojsiričitan draselný.