Vynikajúca čalamáda

jarka207 - bez fotkyjarka207, 5. augusta 2016
Vynikajúca čalamáda
Foto: jarka207

Tento recept tu prikladam hlavne kôli sebe ak by som ho nahodou stratila. Calamada je vynikajuca a chrumkava aj po dlhej dobe.

Suroviny

5 kg
2 kg
2 kg farebná
1 kg
1 ks väčši
1 bal
1 kg
1 l
2 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Postup je velmi jednoduchy. Vetky suroviny postruhame, okrem karfiolu, ten nalameme na malinke kusocky. Do tejto zmesi pridame nakladac, cukor, ocot a borken (dostat kupit v zahradkarskych potrebach, v takom malickom zlatom sacku a prave ten borken sposobuje, ze ta calamada ostane po cely cas krasne chrumkava).

  2. 2

    Vsetko dobre premiesame, nechame postat a este aspon 5x premiesame z odstupom aspon pol hodiny a potom nechame stat 8 hodin. Nakoniec plnime do flias, poriadne natlacime a sterilizujeme iba kratucko 5min, aby chytilo viecko.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: