Vynikajúca čalamáda

jarka207 - bez fotkyjarka207, 5. augusta 2016
Vynikajúca čalamáda
Foto: jarka207

Tento recept tu prikladam hlavne kôli sebe ak by som ho nahodou stratila. Calamada je vynikajuca a chrumkava aj po dlhej dobe.

Suroviny

5 kg
2 kg
2 kg farebná
1 kg
1 ks väčši
1 bal
1 kg
1 l
2 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Postup je velmi jednoduchy. Vetky suroviny postruhame, okrem karfiolu, ten nalameme na malinke kusocky. Do tejto zmesi pridame nakladac, cukor, ocot a borken (dostat kupit v zahradkarskych potrebach, v takom malickom zlatom sacku a prave ten borken sposobuje, ze ta calamada ostane po cely cas krasne chrumkava).

  2. 2

    Vsetko dobre premiesame, nechame postat a este aspon 5x premiesame z odstupom aspon pol hodiny a potom nechame stat 8 hodin. Nakoniec plnime do flias, poriadne natlacime a sterilizujeme iba kratucko 5min, aby chytilo viecko.

Diskusia k receptu

zinnajdha
robím podobne, bez borkénu. Neviem, čo je borkén, niečo chemické ?
redakcia
@Zinnajdha (7.8.2016 21:28)

Borkén je chemický prípravok, ktorý sa používa na nakladanie zeleniny, konkrétne je to dvojsiričitan draselný.
1x erisam
danka71
borken dakujem pekne ,moja mama ma s nim velmi zle skusenosti ,pouzila ho tiez pri nakladani calamady .
motyka
Danka 71 - prosím, nemôžeš popísať tie zlé skúsenosti podrobnejšie? Ďakujem.