Foto: janocka84
Recept mám zo stránky fresh.iprima.cz/recepty/mrkvovy-krem ale keďže mám rada fotopostupy a podrobnejšie inštrukcie, rozhodla som sa oboznámiť Vás s ním. U nás má veľký Zobraziť celý popisRecept mám zo stránky fresh.iprima.cz/recepty/mrkvovy-krem ale keďže mám rada fotopostupy a podrobnejšie inštrukcie, rozhodla som sa oboznámiť Vás s ním. U nás má veľký úspech, je chutný, jemne pikantný a máme ho radi s krutónmi.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Očistenú mrkvu a zemiaky nakrájame na plátky. Chilli papričku rozdrvíme a očistíme zázvor.
-
3
Do hrnca dáme olivový olej, zohrejeme a osmažíme v ňom zľahka mrkvu s podrvenou chilli papričkou.
-
4
Pridáme zemiaky a zázvor a zalejeme vývarom. Zeleninu necháme približne 20 min variť, kým nezmäkne. Kto nechce mať krém pikantný, je treba zázvor vytiahnuť skôr.
-
5
Ak ste doteraz nevytiahli zázvor, tak ho vyberte a ponorným mixérom zeleninu zmixujte do hladka.
-
6
Pridáme curry pastu, soľ, mleté čierne korenie a zamiešame. Zmes zjemníme sladkou smotanou. Môžete použiť smotanu na varenie, šľahačkovú smotanu, alebo aj obyčajné mlieko. Množstvo závisí od hustoty krému, ak je dostatočne hustý, stačí aj 1dcl. Dochutíme štavou z jedného celého pomaranča a šťavou z citróna podľa chuti a veľkosti citróna. Niekedy stačí z polovice citróna, niekedy o niečo viac. A máme hotovo.
-
7
Servírovať môžete samostatný krém, pretože je dostatočne hustý a môžete ho dozdobiť napríklad takto balzamikovou omáčkou a rozdrvenou chilli papričkou.
-
8
My tento krém máme radi s krutónmi, ktoré sú rýchlo hotové a krásne chrumkavé, Na dve porcie stačí 1 krajec chleba, aj starší, ktorý si nakrájame na kocky a v rúre na suchom plechu necháme cca 10 min na 180°C.
Diskusia k receptu