Mrkvový krém fotorecept

janocka84 - fotkajanocka84, 22. februára 2015
Mrkvový krém (fotorecept)
Foto: janocka84

Recept mám zo stránky fresh.iprima.cz/recepty/mrkvovy-krem ale keďže mám rada fotopostupy a podrobnejšie inštrukcie, rozhodla som sa oboznámiť Vás s ním. U nás má veľký Zobraziť celý popisRecept mám zo stránky fresh.iprima.cz/recepty/mrkvovy-krem ale keďže mám rada fotopostupy a podrobnejšie inštrukcie, rozhodla som sa oboznámiť Vás s ním. U nás má veľký úspech, je chutný, jemne pikantný a máme ho radi s krutónmi.

5
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500-600 g
200-300 g
1-2 cm ks
1-2 ks
2-3 PL
0,5 l
1 PL
 (alebo mlieko)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Mrkvový krém (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistenú mrkvu a zemiaky nakrájame na plátky. Chilli papričku rozdrvíme a očistíme zázvor.

    Mrkvový krém (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnca dáme olivový olej, zohrejeme a osmažíme v ňom zľahka mrkvu s podrvenou chilli papričkou.

    Mrkvový krém (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme zemiaky a zázvor a zalejeme vývarom. Zeleninu necháme približne 20 min variť, kým nezmäkne. Kto nechce mať krém pikantný, je treba zázvor vytiahnuť skôr.

    Mrkvový krém (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ak ste doteraz nevytiahli zázvor, tak ho vyberte a ponorným mixérom zeleninu zmixujte do hladka.

    Mrkvový krém (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme curry pastu, soľ, mleté čierne korenie a zamiešame. Zmes zjemníme sladkou smotanou. Môžete použiť smotanu na varenie, šľahačkovú smotanu, alebo aj obyčajné mlieko. Množstvo závisí od hustoty krému, ak je dostatočne hustý, stačí aj 1dcl. Dochutíme štavou z jedného celého pomaranča a šťavou z citróna podľa chuti a veľkosti citróna. Niekedy stačí z polovice citróna, niekedy o niečo viac. A máme hotovo.

    Mrkvový krém (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Servírovať môžete samostatný krém, pretože je dostatočne hustý a môžete ho dozdobiť napríklad takto balzamikovou omáčkou a rozdrvenou chilli papričkou.

    Mrkvový krém (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    My tento krém máme radi s krutónmi, ktoré sú rýchlo hotové a krásne chrumkavé, Na dve porcie stačí 1 krajec chleba, aj starší, ktorý si nakrájame na kocky a v rúre na suchom plechu necháme cca 10 min na 180°C.

    Mrkvový krém (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

katka78
@janocka84 tvoj krém vyzerá už podľa zloženia veľmi chutný a nechcem ho ukracovať o pozornosť, ale zaujala ma aj tvoja zaujímavá pracovná doska! Nevidím dobre, čo to tam je popísané? Príklady? :-)
janocka84
@katka78 :D:D:D Ano pracovná doska je "popísaná" rôznymi vzorcami, príkladmi a pripomienkami. Ale tie tam už boli vytlačené od výroby :D
katka78
Veľmi zaujímavé, ešte som takú nevidela, páči sa mi, viem si ju predstaviť do moderného interiéru.
marikafil
je to skvelá polievka, podobnú robievam, len bez smotany. zaujalo ma, že radíš zázvor vybrať z polievky pred mixovaním. prečo? ja to vždy celé rozmixujem ponorným mixérom...
mijaita
@janocka84 padla mi vcera do oka, i kdyz mrkvove polevky podobne varim, líbila se mi v ní ta kari pasta. Uvařila jsem z velke mrkve a jedné brambory, jen asi 3 porce. krutonky ne, ale pokapala jsem v zázvorovem oleji a trosce polévky rozmíchanou kari pastou. Druhou porci ještě posypu osmaženou, strouhanou mrkví. Jinak nepoužívám olivový olej, ale máslo. Výborná polévka, máš to u mě a 5* navrch :-)


giussa
ja som tiez prekvapena preco si vybrala ten zazvor, ja ho tam nechavam, zasluzi si to
janocka84
@marikafil @giussa Zazvor vyberam preto, ze mam skusenost, ze cim dlhsie som ho vo vyvare nechala, tym bol pikantnejsi krem. No a nie vsetkym to vyhovuje. Ale myslim, ze aj tak chut zazvoru ostala vyrazna. Samozrejme, kazdy podla chuti :)
mijaita
Druhá porce doplněna opečenýma nedličkama mrkve a zázvoru na másle a dochuceno lehce sirupem z granátových jablíček. Také výborné!


zuzanka1367
Polievky mám doma chutia, mrkvové na všetky spôsoby, aj Tvoj nám veľmi chutil, trochu uvarenej zeleniny vyberám a potom ju pridám do rozmixovanej polievky, poliala som tekvicovým olejom a zázvor som nevybrala, ja mám pikantné rada, pekný recept, ďakujem.



dadaz
Polievku som skúšala, napriek tomu,že zázvor som nenechala až do konca sa variť a vybrala som ho asi po 10 minutách a chilli papričku som dala len jednu, mrkvový krém sa mi zdal brutálne pikantný,nabudúceho ked ho budem robiť určite dám ešte menej pikantného
janocka84
@ dadaz, to je tym zazvorom :) skuste este mensi kusok pouzit nabuduce :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia