
Koložvárska trochu inak
Koložvárska kapusta spája samé dobré chute do jedného famózneho celku ;) postup prípravy som si pred rokmi...

Teľacia pečienka so špenátovou omáčkou
Tento recept som dneska robila po prvykrat. Chcela som vyuzit spenat ktory sa mi zacal...

Rizoto s pórom a arašidmi
Ryžu prepláchneme a pripravíme tradičným spôsobom (v pomere 1 diel ryže : 2 diely vody). Na...

Zemiaky prekladané kyslou kapustou
Zemiaky dáme variť v šupke. Potom ich ošúpeme. Na cibuľke udusíme hríby. Na panvici...

Šťavnaté a hrejivé mleté hovädzie
Pre tieto chladnejšie dni priam ako stvorené... vďaka štipľavým papričkám tým dupľom zahreje :-) Pravdupovediac, ...

Pečené papriky plnené tvarohom s paradajkovou omáčkou
Pečeni polneti piperki so urda vo sos ot domati - takto znie pôvodný názov receptu , ...

Jahňacie kolienko s mrkvovým pyré
Nakrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu vložíme do pekáča s divokým korením, na ňu dáme jahňacie koleno,...

Karfiol v syrovo-smotanovej perinke
Karfiol takto pripravený mám veľmi rada... ani nie je potrebná príloha, ja ho mám najradšej len tak......

Prsia z divej kačky na tvarohovo–rozmarínových guľkách
Na kačacích prsiach narežeme kožu na menšie kocky. Rozohrejeme panvicu a položíme na ňu prsia kožou...

Bravčová veža
Receptík je vymyslený, ingrediencie okrem šampiňónov sú inšpiráciou z jednej reštiky kde sme si raz...

Cícerový šalát s baby špenátom a Tofu
Ľahké a rýchle jedlo plné proteínov. Vyskúšajte jemne pikantné Tofu na panvicu Chilli a limeta,...

Pangasius s nivou
Viete ako chutí ryba s nivou? Ja už áno. Najprv som si nebola istá.....

Bačovsko-ovčiarsky demikát ZÁZRIVANČEK
Demikát je hútny, sýty, nahradí aj druhé hlavné jedlo. Chuť ovčieho mlieka okrem bryndzi,...

Bravčové pliecko na korení a horčici
Na tento spôsob zvyknem robiť hovädzie mäso, vtedy pridám aj slaninu a vynechám horčicu, tentokrát...

Vepřové roládky a šťouchané brambory
Brambory uvaříme v osolené vodě, vodu slijeme, brambory rozšťoucháme. Přidáme nasekanou nať jarní cibulky,...

Baklažánový raj
Tento recept pochádza z Ruska. Sezóna – nesezóna, som veľmi rada, že sa baklažány dajú kúpiť ešte aj v zime a tak si môžem na nich stále ešte pochutnať....

Bôčik na zelenine a jablkách
Jablková štrúdľa nám napadne ako prvá. Ale napokon nám nestačia prsty rúk. Kráľ ovocia totiž pasuje do dezertov, ale aj do...

Lievance so šípkovým džemom
Vajcia vyšľaháme, pridáme mlieko, cukor, štipku soli, hladkú múku a vyšľaháme polotekuté cesto, do ktorého pridáme kvasnice...

Osadnícke kura
Tento recept pochádza od otca bývali na osade a kurence v tej dobe neboli brojlery rástli aj...

Rybacia fašírka s kôprovou omáčkou
Rychla a jednoducha priprava. Moze sa pouzit ryba z konzervy, alebo cerstva.

Tortelloni s paradajkovou omáčkou na cesnaku s bazalkou
Recept som pripravoval dnes po prvý krát a sám som zostal prekvapený čo z toho vzniklo...

La lotte en papillote - morský čert v papilotke
Pôvodne som chcela urobiť bouillabaisse, ale môj známy rybár mi namiesto zmesi rýb a morských plodov...

Limetkové kura a kuskus s hrozienkami a olivami
Inšpiráciu na tento recept som našla v marcovom vydaní časopisu Apetit. Veľmi ma lákala netradičná kombinácia...