Foto: dvorka
Mám rada zeleninové jedlá a rada skúšam nové nám dostupné suroviny a varianty. Cícer je stará strukovina, ale zabudnutá. Pred časom som ho kúpila a Zobraziť celý popisMám rada zeleninové jedlá a rada skúšam nové nám dostupné suroviny a varianty. Cícer je stará strukovina, ale zabudnutá. Pred časom som ho kúpila a skúšala polievku. Dnes som urobila chrumkavé zeleninové jedlo z brokolice a k nej namiesto zemiakovej kaše roztlačený cícer.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cícer som premyla, dala do misky a zaliala vodou. Po hodine som vodu zliala a dala novú. Nechala som ešte hodinu v miske. V tlakovom hrnci som si uvarila cícer len s hrsťou čerstvej petržlenovej vňate asi hodinku.
-
2
Brokolicu som rozdelila na ružičky, umyla a zaliala vriacou vodou a v nej nechala 15 minút. NEVARILA som ju už. Zmäkla, schrumkavela a dostala krásnu sýtu farbu. Fotka sa však nevydarila.
-
3
Nastrúhala som si mrkvu z mojej záhradky čo mi ešte od jesene ostala a dala som si roztopiť maslo. Pravé kravské.
-
4
Vodu z cíceru som zliala. Kto chce, môže ju pridať do polievky. K cíceru som priliala za naberačku vody z brokolice, pár plátkov masla a len štipku soli. Roztlačila som pučidlom. Ale nie úplne do hladka, ja mám rada keď mi pod zubami ešte niečo chrumká.
-
5
Brokolicu som uložila na tanier, poliala maslom, pridala cícerovú kašu a mrkvu. Cítila som sa skoro ako zajko, ale zachrukala som si do sýtosti. Viem si túto cícerovú prílohu predstaviť aj s inou zeleninou, ale aj s bravčovým alebo baraním mäsom.
Brocolli /asparagus/ radsej robievam na pare.
do vody je treba pridat lyzicku soli a tato ponecha krasnu zelenu farbu zeleniny. Sokujem v ladovej vode.
Potom polejem cesnakovym maslom a posypem oprazenou struhankou alebo krupicou ale Pridavam aj jednotlivo ako prilohu k roznym aj masovym jedlam.