Cícer namiesto zemiakovej kaše

dvorka - fotkadvorka, 13. marca 2013
Cícer namiesto zemiakovej kaše
Foto: dvorka

Mám rada zeleninové jedlá a rada skúšam nové nám dostupné suroviny a varianty. Cícer je stará strukovina, ale zabudnutá. Pred časom som ho kúpila a Zobraziť celý popisMám rada zeleninové jedlá a rada skúšam nové nám dostupné suroviny a varianty. Cícer je stará strukovina, ale zabudnutá. Pred časom som ho kúpila a skúšala polievku. Dnes som urobila chrumkavé zeleninové jedlo z brokolice a k nej namiesto zemiakovej kaše roztlačený cícer.

3
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
Iné:




Postup

  1. 1

    Cícer som premyla, dala do misky a zaliala vodou. Po hodine som vodu zliala a dala novú. Nechala som ešte hodinu v miske. V tlakovom hrnci som si uvarila cícer len s hrsťou čerstvej petržlenovej vňate asi hodinku.

    Cícer namiesto zemiakovej kaše - obrázok 1
  2. 2

    Brokolicu som rozdelila na ružičky, umyla a zaliala vriacou vodou a v nej nechala 15 minút. NEVARILA som ju už. Zmäkla, schrumkavela a dostala krásnu sýtu farbu. Fotka sa však nevydarila.

    Cícer namiesto zemiakovej kaše - obrázok 2
  3. 3

    Nastrúhala som si mrkvu z mojej záhradky čo mi ešte od jesene ostala a dala som si roztopiť maslo. Pravé kravské.

    Cícer namiesto zemiakovej kaše - obrázok 3
  4. 4

    Vodu z cíceru som zliala. Kto chce, môže ju pridať do polievky. K cíceru som priliala za naberačku vody z brokolice, pár plátkov masla a len štipku soli. Roztlačila som pučidlom. Ale nie úplne do hladka, ja mám rada keď mi pod zubami ešte niečo chrumká.

    Cícer namiesto zemiakovej kaše - obrázok 4
  5. 5

    Brokolicu som uložila na tanier, poliala maslom, pridala cícerovú kašu a mrkvu. Cítila som sa skoro ako zajko, ale zachrukala som si do sýtosti. Viem si túto cícerovú prílohu predstaviť aj s inou zeleninou, ale aj s bravčovým alebo baraním mäsom.

    Cícer namiesto zemiakovej kaše - obrázok 5

Diskusia k receptu

gabikapb
Veľmi sa mi páči tento recept, výborná inšpirácia :-)
honestka
lakave jedlo, tanier vyzera velmi pestro. cicer mame tiez radi.
Brocolli /asparagus/ radsej robievam na pare.
do vody je treba pridat lyzicku soli a tato ponecha krasnu zelenu farbu zeleniny. Sokujem v ladovej vode.
Potom polejem cesnakovym maslom a posypem oprazenou struhankou alebo krupicou ale Pridavam aj jednotlivo ako prilohu k roznym aj masovym jedlam.
shiculka
cicer pouzivam v kuchyni velmi casto, ci uz v polievke alebo len tak upeceny v rure namiesto nezdravych chipsov... dokonca som objavila cicerovu muku , ktoru pouzivam na varenie castejsie, ako psenicnu..
1x marica
gabriele
@Dvorka paradne jedlo...ja mam taketo jedla velmi rada...a cicer je uzasna strukovina...na kazdy sposob...hej, mas pravdu, s baraninkou ci jahnacinkou by to bolo tiez dobree :)
natt
cícerovú kašu milujem! Síce do nej nepridávam masielko ale aj tak je skvelá. Mňamka :)
sweetkate
shiculka - chcem sa spýťať na cícer pečený v rúre: treba ho predtým uvariť? vďaka za odpoveď.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia