Foto: archaa
30
porcií
porcií
70 minút
príprava
príprava
10-12 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
150 g (alebo obyčajná) |
|
60 g |
|
50 g alebo kokos (podľa vašej chuti) |
|
100 g (ja som použila jogurtové odtučnené) |
|
1 ks |
|
Okrem toho: | |
3 PL |
|
3 PL |
|
80 g (alebo džem) |
|
Postup
-
1
Všetky ingrediencie spolu vymiesime, cesto zabalíme do fólie a odložíme na 1 hodinu do chladničky.
- 2
Potom na pomúčenej doske vyváľame na asi 2cm hrubý valček, ktorý pokrájame na kúsky. Z každého kúska vyformujeme guličku a vareškou urobíme do každej jamku.
- 3
Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 10-12 minút.
- 4
Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom, ktorý sme zmiešali spolu s vanilkovým.
- 5
Želé alebo džem zohrejeme a dohladka vyšľaháme. Naplníme ním jamky pomocou čajovej lyžičky a koláčiky necháme dobre zaschnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@alex37 : tiež som rozmýšľala nad pridaním medu, určite to treba skúsiť...ja som ich už piekla aj so steviou v primeranom množstve, ale akosi si vôbec neviem zvyknúť na tú jej horkastú príchuť, takže v budúcnosti radšej nahradím tým medom alebo mletým trstinovým cukrom...ak sa rozhodneš upiecť s medom, daj prosím vedieť, ako to dopadlo...vďakaaa za * :)
Len som nechcela piecť na 200 °C (vždy všetko pečiem na 150 °C , v predhriatej rúre) tak som dala na 160°C a tie jamky mi skoro zmizli , ostali po nich len náznaky a potom aj málo džemu sa tam vošlo.
Pripisujem to tomu, že som nedodržala technologický postup.
Nabudúce už dám 200°C .
Aké sú tie dierky po upečení ????
tu sú podobné..tam lekvár dávala naša múdra @sovka hned-pred pečením..porovnaj..skús na vzorke-čo ti bude lepšie pasovať..
varecha.pravda.sk/recepty/kolieska-s-lekvarom/3597-recept...
- No veď mne sa to práve páči viac tak, keď sa džem dáva až potom a urobí taký pekný okrúhly povrch ....je to pekné aj na oko. ;-)