Paradajková polievka s mrkvou

lucina2222 - fotkalucina2222, 5. júla 2012

Mňam polievočka ktorú som si vylepšila po svojom, z klasickej čistej paradajkovej polievky

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 fľaša domáci
1 konzerva
2 ks čerstvé
1 ks stredná
1 ks menšia
2 čl
3 čl
2 čl
podľa chuti
4 čl
4 čl (pokiaľ je pretlak kyslý)
štípka
2 čl
1 PL
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Cibuľu popražíme na olivovom oleji, potom pridáme mrkvu nastrúhanu na drobno. Pridáme olúpané paradajky, pokrájané na stredné kocky. Zalejeme domácim pretlakom a následne aj kupovaným, možeme aj lyžicu kečupu. Podľa mňa polievke dodáva intenzívnejšiu paradajkovú chuť. Premiešame, aby nám zmes neprihorela.

  2. 2

    Dochutíme červenou paprikou, vegetou, grilovacím korením a čiernym korením. Oregáno pridáme až pred koncom varenia, pretože je veľmi aromatické. Prilejeme vodu podľa potreby, aby nebola polievka ani hustá, ani veľmi riedka. Nakoniec pridáme cukor, soľ a štipku chilly podľa chuti. Chvíľu ešte povaríme, kým mrkva nezmäkne.

  3. 3

    Podávame so strúhaným tvrdým syrom alebo s burizonami.

Diskusia k receptu

rulik
ja robím podobne,na cibuľke opražím 1 nastrúhanú mrkvu, potom pridám pretlak ale nesypem tam toľko kadejakého korenie,paradajková polievka má byť paradajková ,bez oregána,vegety,čili či dokonca grilovacieho korenia,menej je niekedy viac
izabella929
zajtra aj ja uvarím,,,, v tejto horúčave nič nechutí jesť...a toto je parádne jedlo.-)))
lucina2222
ďakujem za názor no 100 ludí 100 chutí samozrejme.. :) ja ju zboznujem takto .. aj klasická je dobrá ale proste ma už nudila.. a mojej rodine chutí...
tamik
chutná polievka...mne to korenie vôbec nevadí..oregano priam zbožňujem všade :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia