Foto: lucina2222
Mňam polievočka ktorú som si vylepšila po svojom, z klasickej čistej paradajkovej polievky
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 fľaša domáci |
|
1 konzerva |
|
2 ks čerstvé |
|
1 ks stredná |
|
1 ks menšia |
|
2 čl |
|
3 čl |
|
2 čl |
|
podľa chuti |
|
4 čl |
|
4 čl (pokiaľ je pretlak kyslý) |
|
štípka |
|
|
|
2 čl |
|
1 PL |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Cibuľu popražíme na olivovom oleji, potom pridáme mrkvu nastrúhanu na drobno. Pridáme olúpané paradajky, pokrájané na stredné kocky. Zalejeme domácim pretlakom a následne aj kupovaným, možeme aj lyžicu kečupu. Podľa mňa polievke dodáva intenzívnejšiu paradajkovú chuť. Premiešame, aby nám zmes neprihorela.
- 2
Dochutíme červenou paprikou, vegetou, grilovacím korením a čiernym korením. Oregáno pridáme až pred koncom varenia, pretože je veľmi aromatické. Prilejeme vodu podľa potreby, aby nebola polievka ani hustá, ani veľmi riedka. Nakoniec pridáme cukor, soľ a štipku chilly podľa chuti. Chvíľu ešte povaríme, kým mrkva nezmäkne.
- 3
Podávame so strúhaným tvrdým syrom alebo s burizonami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu