Foto: zuzlik0402
Väčšina receptov začína "... vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu", ale úprimne, keď si chcem urobiť 1 pohár iba sama pre seba ako "mňamku ku Zobraziť celý popisVäčšina receptov začína "... vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu", ale úprimne, keď si chcem urobiť 1 pohár iba sama pre seba ako "mňamku ku telke na večer", tak sa mi naozaj nechce stáť pri peci a rozpúšťať čokoládu, takže som rozmýšľala ako uspokojiť chuť na sladké za rekordne krátky čas - a toto je hotové za 7 minút :-)
porcia
príprava
Postup
-
1
Do odmerky si nalejeme mlieko - max. 300 ml (môže byť 275 - 300 podľa toho, akú hustú čokoládu chceme). Do kastróla dáme 3 kávové lyžičky kryštálového cukru, zalejeme polovicou mlieka a dáme variť.
-
2
Medzitým si v zvyšku mlieka rozšľaháme: 2 okopisté kávové lyžičky Bebe pudingu, 1 lyžičku kakaa, mletú škoricu na špičku noža a pár kvapiek rumovej arómy. Pridáme do teplého mlieka, spolu uvaríme a nalejeme do pohára.
ďakujem, tie moje poháre sú už tiež viac ako 30-ročné :-) vydrankala som si ich od rodičov ako spomienku na detstvo, keď sme boli so sestrou malé, mamka nám do nich varievala viacfarebný puding s ovocím a šľahačkou :-) Je dosť možné, že sú tiež zo Svitu, keďže som Popradčanka, ale naisto to neviem - hlavne, že z nich chutí.
to závisí aj od toho, aké kávové lyžičky máte - nemajú všetky presne rovnaký objem. Ja som to skúšala niekoľkokrát, keď som dala 2 lyžičky Bebe nie príliš okopisté, tak to bolo tekuté ako mlieko, keď som dala okopisté, tak to bolo hustejšie. Po naliatí do pohára sa samozrejme urobí na vrchu "šupka" ale po ňou je zmes tekutá. Ale naozaj treba skúšať.
Tiez ma zaujal vyraz okopiste :)))))