Mini tortičky Pavlova fotorecept
Foto: olinecka
Chcela som urobiť radosť, tak tieto tortičky, dúfam, potešia.
príprava
na 140-110 °C
Suroviny
5 ks |
|
250 g |
|
1 PL (Gustin) |
|
štipka |
|
z polovice citróna |
|
1 bal. |
|
500 ml |
|
čerstvé |
|
na vymastenie plechu |
|
|
Postup
-
1
Pripravme si ingrediencie.
-
2
Bielky oddelíme od žĺtkov, dáme do hlbšej misy, pridáme cukor vanilínový a kryštálový, vyšľaháme mixérom do polotuha. Misu postavíme na vodný kúpeľ a šľaháme do tuha. Postupne pridáme štipku soli, citrónovú šťavu. Zložíme z vodného kúpeľa a varechou vmiešame kukuričný škrob. Snehovú zmes dáme do cukrárskeho vrecka so zrezanou špičkou.
-
3
Plech vymastíme maslom a položíme papier na pečenie. Striekame kôpky tak, aby okraje boli vyššie. Rúru predhrejeme na 140 stupňov. Pečieme 15 minút teplotu znížime na 110 stupňov a pečieme 75-80 minút.
-
4
Po upečení necháme vychladnúť.
-
5
Smotanu so smetafixom vyšľaháme do tuha a nanášame na vychladnuté tortičky pomocou cukrárskeho vrecka. Zdobíme čerstvým ovocím. Dobrú chuť.
Ďakujem....