Foto: vevnisko
Mrkva obsahuje betakaroten, je to jeden z antioxidantov, ktorý pomáha pri opalovaní čo tak si ho dodať do tela v sladkej forme.
na 165 °C
Suroviny
korpus: | |
3 ks |
|
150 g |
|
100 ml maslo |
|
1/2 ks |
|
300 g najemno nastrúhaná |
|
1/2 bal. |
|
300 g |
|
3 ks |
|
plnka: | |
125 g |
|
250 g |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
1-2 ČL esencia |
|
70 g |
|
Postup
-
1
Ako prvé si očistíme a nastrúhame mrkvu. Predohrejeme si rúru na 200 stupňov a pustíme sa do korpusu.
-
2
Vyšlaháme si vaječné žĺtky s polkou cukru, potom pridáme citrónovú šťavu a postupne prilevame olej. A teraz to začne byť troška ťažšie rozmiešavateľné nakoľko pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom a mrkvu.
-
3
V poslednom kroku vyšlaháme bielky s druhou polovicou cukru a pridáme do tuhej hmoty z ľahka premiešame a dáme do tortovej formy samozrejme vymastenej a vysypanej múkou (ja som v tomto prípade použila pečiaci papier). Šupneme do rúry ktorú znížime na 165 stupňov a pečieme 40min (samozrejme podľa výkonu rúry a po špáratkovom teste vyberáme na schladenie).
-
4
2 hodinky odležaný a schladený koláčik môžme ísť plniť. Ak nevydržíte môžte tento nasledujúci krok vynechať, ale táto plnka tomu dotá to pravé. Maslo a mascarpone izbovej teploty vyšlaháme asi 3-4 minutky je veľmi dôležité aby to bola jemnučká hladučká hmota. Pridáme šťavu a kôru z citróna a lyžičku vanilkovej esencie podľa chuti rozmiešame a posupne pridávame cukor a vydržíme nad mixérom opäť tak 2-3 minutky .... a možme plniť, zdobiť chladiť a maškrtiť
Diskusia k receptu