Lievance sú ľahké a nadýchané. pre lepší výsledok nechajte cesto pred tepelnou úpravou 5 minút odstáť.
porcií
Suroviny
70 g |
|
120 g , cmar alebo mlieko (do mlieka pridajte 1/2 ČL octa) |
|
120-180 ml |
|
našľahané alebo 2 bielky |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
1/2 ČL podľa chuti |
|
1 ČL |
|
70 g |
|
70 g biela |
|
trochu podľa chuti |
|
Postup
-
1
V stredne veľkej mise zmiešajte vločky, jogurt a mlieko. Odložte na 15 - 20 minút a nechajte ovsené vločky zmäknúť.
- 2
Keď ovsené vločky zmäknú, pridajte vajce alebo bielky a olej, dôkladne zamiešajte. Pridajte cukor, soľ prípadne škoricu, potom prášok po pečiva a múku. Miešajte tak dlho, kým celá zmes zvlhne.
- 3
Rozohrejte olejom pomazanú teflónovú panvicu.
- 4
Pre každý lievanec použite približne 1/4 šálky cesta.
- 5
Lievanec obráťte, keď je jeho povrch pokrytý bublinami a hrany vypadajú hotové. otáčajte iba raz.
- 6
Podávajte so sirupom, medom, jablkovým pyré, jogurtom alebo inými prísadami podľa chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu