Lievance s ovsenými vločkami

vikusik149 - bez fotkyvikusik149, 27. apríla 2012

Lievance sú ľahké a nadýchané. pre lepší výsledok nechajte cesto pred tepelnou úpravou 5 minút odstáť.

6 ks
porcií

Suroviny

70 g
120 g , cmar alebo mlieko (do mlieka pridajte 1/2 ČL octa)
120-180 ml
 našľahané alebo 2 bielky
1 PL
2 PL
1/2 ČL podľa chuti
1 ČL
70 g
70 g biela
trochu  podľa chuti




Postup

  1. 1

    V stredne veľkej mise zmiešajte vločky, jogurt a mlieko. Odložte na 15 - 20 minút a nechajte ovsené vločky zmäknúť.

  2. 2

    Keď ovsené vločky zmäknú, pridajte vajce alebo bielky a olej, dôkladne zamiešajte. Pridajte cukor, soľ prípadne škoricu, potom prášok po pečiva a múku. Miešajte tak dlho, kým celá zmes zvlhne.

  3. 3

    Rozohrejte olejom pomazanú teflónovú panvicu.

  4. 4

    Pre každý lievanec použite približne 1/4 šálky cesta.

  5. 5

    Lievanec obráťte, keď je jeho povrch pokrytý bublinami a hrany vypadajú hotové. otáčajte iba raz.

  6. 6

    Podávajte so sirupom, medom, jablkovým pyré, jogurtom alebo inými prísadami podľa chuti.

Diskusia k receptu

martamm
Vítam každý racio recept na tejto stránke a Tvoje lievance patria medzi ne, ukladám a určite čoskoro pripravím, ďakujem...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia