Foto: izabella929
Tento recept pridávam pre všetkých, kto má záujem uložiť si do špajze zaváraný špenát, po prípade aj mangold..oba sa zavárajú rovnako.
Postup
-
1
Umytý,očistený špenát varíme v slanej vode 10 minút.Zcedíme a necháme odkvapkať.Pomelieme buď ma mlynčeku, alebo rozmixujeme.Na každý pol litra mletého špenátu dáme lyžicu bravčovej masti a spolu všetko uvariť na hustú kašu.Uvarenú špenátovú kašu naplniť do malých pohárov až po vrch a pridať kyselinu benzoovú.Poháre zatvoriť a sterilizovať 20 min. pri teplote 80st.C. Špenát používate presne tak, ako za surova. Je rýchle hotový a rovnako výborný ako za surova, naviac je vždy po ruke v komore.Dobrú chuť.
Je to na vás ako si ho odložíte,,,