
Nátierka á la Daniela
Keďže nátierok nie je nikdy dosť a teraz na Silvestra je príležitosť ako stvorená na prípravu slaných...

Vretenový šalát s brokolicou
Cestoviny uvaríme bežným spôsobom, pridáme povarené malé ruže brokolice, vrúbkovaným nožom nakrájané kolieska varenej mrkvy, ...

Kurča premenené na bažanta
Divina a v nej pernaté druhy , zásluhou necitlivého chovania sa človeka pri priemyselnom...

Kakaový koláč s kyslou kapustou
Kyslú kapustu používame v rôznych jedlách, od polievok až po šaláty. Ale v koláči?!? Vyskúšajte. Budete milo prekvapení....

Kapor na orechoch
Tento recept vymyslela moja mama, ktorá bola kuchár špecialista a odvtedy kapra máme na vianoce každý rok....

Massaman curry s tofu
Parádna fúzia thajských a indických chutí, hotové do polhodinky.

Kuracie placky s mladou cibuľkou
Kuracie mäso nakrájame na menšie kocky. Cibuľku nakrájame na tenké kolieska a syr nastrúhame.

Chudobná cesnačka
Na masť dáme speniť rozdrvené strúčiky cesnaku, potom prilejeme vodu a varíme. Postupne do hrnca...

Slávky Marinera - Mejillones à la Marinera
Rýchle, chutné a ešte k tomu aj zdravé. Recept je podľa Ferran Adrià.

Ryžový nákyp so slivkami
Ryžový nákyp je jedlom, ktorý nás vracia do detstva. Poďte si ho pripraviť s ryžou SOS Classic a so slivkami....

Medovníčky
Názov tohto receptu mám v zošitku orámovaný, podčiarknutý a vedľa je napísané NAJLEPŠIE!!! A veru aj...

Dubáky na šľahačke
Máme radi dubáky v akejkoľvek úprave. Dnes som ich pripravila na šľahačke. Nepoužila som žiadne...

Letná paradajková polievka (aj pre detičky a bezzubých)
Hurááá - paradajky sa tohto roku vydarili, tak až nebudete vedieť čo s nimi urobte si...

Domáci chlieb s cibuľou na slanine
Ako ten čas letí... V sobotu 4. septembra to bolo už 14 rokov, čo som v Iowe upiekol svoj 1. slovenský chlieb. Tento bol na objednávku mojej pani grófky, notorickej konzumentky všetkého so slaninou....

Čučoriedkový koláč so želé
Lahodný, krásne farebný a plný ovocia, taký je náš čučoriedkový koláč so želé. Jeho...

Zemiakové placky s cibuľovým džemom
Zemiaky očistíme, najemno nastrúhame, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme zemiakové cesto. Na rozohriatej panvici s olejom...

Bedle s višňami
Očistené, umyté klobúky bedli namočíme na 1 hodinu do šťavy z višní, do ktorej sme pridali...

Studená polievka ajo blanco (biele gazpacho)
Polievka ajo blanco je populárna najmä v Andalúzii, v mestách Granada, Jaén, Cordóba a Malaga....

Údený losos s glazovanou mrkvou a pórom v lístkovom ceste
Toto je všeobecne známy a obľúbený recept, trošku som ho však zjednodušil a zrýchlil. Inak...

Fazuľová polievka s krúpami a pľúckami
Fazuľu varíme v tej vode, v ktorej bola namočená a pred dovarením k nej pridáme umyté krúpy.

Zapečený hrach s kapustou
Hrach uvaríme na hustú kašu. Pridáme kečup, kyslú kapustu, morskú soľ, korenie a...

Tvaroháčiky
Je to veľmi jednoduché, čo zvládne naozaj každý. Keď ich urobím, zmiznú ihneď z taniera.

Tvarôžkový kompót
Chuť olomouckých tvarôžkov doplnená arómou piva je navinulá, pikantná a vyvážená. Tento recept mal...

Napoleonky z bryndze a opečenej (grilovanej) zeleniny
Pôvodný Napoleon je francúzske pečivo, alebo mille-feuille – tisíc listov, pretože je spravený z niekoľkých...

Celerové carpaccio s masovo máslovými kuličkami
Celer rozpůlíme, oloupeme a rozdělíme na dvě čtvrtky. Ve slané vodě lehce okyselené (aby celer...