
Bravčové kolená pikantné
Viem už som podobne koleno sem dával. To som varil. Vtedy sa jedna varechačka pýtala,...

Waffle - Vafle - národné jedlo Belgicka
Belgické waffle sú jediným národným jedlom, ktoré je populárnejšie v inej krajine, než vo svojej...

Rybacia polievka podľa starých rodičov
Tuto polievku som jedával od malého chlapca. Pôvodne v recepte boli čerstvé ryby a huby priamo z lesa. Keďže sme sa ako deti drhli kostičkami z ryby, tak recept prešiel úpravou....

Rezance s džemom
do hrnca dame maslo sprazime pridame rezance omastime s sprazenim maslom pridame dzem tolko na kolko mame...

Zapečené plnené vajcia s bryndzou
Májová bryndza je najlepšia, snažím sa z nej variť čo najviac. Už som robila pomazánku, bryndzové halušky,...

Rožky kysnuté na vode (fotopostup)
Ak ste ešte neskúšali pripraviť kysnuté cesto v studenej vode, tak vás možno budem inšpirovať týmto...

Bryndzové halušky s cibuľkou
Je to chutné a obľúbené jedlo mojej rodiny. Viem, že sa podávajú so slaninkou, ...

Bravčové kocky v kyslej kapuste
Potrebujem už minúť naloženú kapustu od jesene, tak som hľadal nejaký recept a tento ma upútal....

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s makarónmi
Pre veľkých aj malých, obed či večera s nenáročnou prípravou.

Veľkonočný baránok podľa mamy Paulíny
Sezónny, krajový recept č. 1, na pamäť mojej mamy - tento pokrm je typický...

Makovo-tvarohový koláčik s ovocnou nôtou
Recept som dostala od jednej nemeckej známej, ktorá tento koláč pravidelne pečie ako sviatočný dezert...

Tradičná doma pečená višňová štrúdľa
Každý rok na Petra Pavla ťahám ručne cesto na višňovo orechovú a višňovo makovú štrúdľu, ...

Malinovo - ríbezľovo - jostový lekvár
Je to ten istý postup ako som robila marhuľový lekvár, len s tým rozdielom, že...

Langoše z mikroténového sáčku
Droždie rozmrvíme a všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Potom cesto vložime do vačšieho ...

Miškov ježko
Inšpiráciu na túto tortu som videla niekde v časopise, priznám sa, že recepty zväčša nečítam,...

Kokosové hviezdičky
Ingrediencie zmiešame, vypracujeme vláčne cesto, rozvaľkáme na hrúbku cca 3-4 mm a vykrajujeme hviezdičky, ...

Massaman kuracie karí
Jednoduché thajské jedlo, ktoré obsahuje dve hlavné prísady, bez ktorých sa uvariť naozaj nedá a...

Teľacie po burgundsky
Po ďalšom vegetariánskom týždni ma zase prepadla chuť na jemné mäsko. Tentokrát som sa snažil vyhnúť...

Kapustové závitky v paradajkovej omáčke
Tak toto bol môj prvý pokus čarovania s kapustnými listami, väčšinou kapustu strúham alebo krájam, ...

Dvojžĺtková domáca majonéza a tatárska omáčka
Recept na majonézu som našiel na stránke toprecepty. cz. Návod na tatársku omáčku mám od kamaráta...

Zapekané zemiaky – gratin
Sú to vlastne najjednoduchšie francúzske zemiaky, ktoré sa podávajú ako príloha. Plátky zemiačikov, dobre...

Marcipánové kocky-celiatické
Tieto koláčiky nám vždy suseda nosila ked mali nejakú oslavu a tak som si vypýtala recept... a...

Opečené halloumi s paradajkami a cestovinou
Na internete som hladala recepty s halloumi syrom. Nasla som tam tento recept ktory sa mi...

Mrkvovníky
Múku, margarín, mrkvu a prášok do pečiva spracujeme na hladké cesto, rozvalkáme na 2mm...