Foto: ancicka
Aj také sú výborné.
30
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
250 ml vlažné |
|
1 dl |
|
1 ks celé |
|
2 čl |
|
2 PL |
|
1 ks /alebo 1/2 kocky/ |
|
2 ks |
|
2 ks osupane |
|
od oka - na posypanie |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovin vypracujeme cesto.
-
2
cesto necháme vykysnúť na teplom mieste,
-
3
vykysnúte vyvaľame na pomúčenej doske a rozdelíme na poly.
-
4
Potom cesto rozvaľkáme ,potrieme olejom,alebo roztopeným maslom,posypeme jedným škoricovým cukrom,
-
5
na to pokrajame na tenko jablko,stočíme do závinu a pokrajame na 2 cm .
-
6
Potom poukladáme ny pomastený plech a upečieme.
-
7
Dobrú chuť!
@babina28 ,nie neje to málo sladké,je akurát.
Naco pred rozdelenim valkat? Kusky jablk sa stratia po upecení alebo su vcelku? Netreba jablka na jemno postruhat? Vyskusam, ukladam do KK. :-)
@marienka44 ,v bode 3 je napísane,že vykysnuté vyvaľame,nie vyvaľkame.Vyváľať,znamená,že cesto z vajnlika vyložím na pomúčenú dosku a rukámi ho vyváľam,t.j.pootáčam a vytvarujem do hladká ako je na obr. č. 3.Jablka si môže každý podľa ľubovôle,ale ja som nechcela,aby pustili šťavu,tak som ich na drobnučko pokrájala.