Foto: rennatte
Štrúdľa sa dá plniť hocičím, jablká, tvaroh, mak, orechy,,,,, ja som skúsila karamelový puding a celkom sa vydarila :-)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
pudingový prášok rozmiešame v 100 ml mlieka
-
2
cukor upálime na karamel
-
3
karamel zalejeme zvyšným mliekom a necháme zovrieť a zároveň rozpustiť kúsky karamelu, do karamelového mlieka vlejeme rozmiešaný pudigový prášok
-
4
uvaríme hustý puding a za občasného premiešania necháme vychladnúť
-
5
lístkové cesto rozvaľkáme do obdĺžnika, preložíme na plech s papierom na pečenie, jemnou čiarou rozdelíme na tri časti (neprekrojiť cesto, len naznačiť), radielkom si od naznačenej čiary k okraju nakrájame pásiky
-
6
do stredu navrstvíme vychladnutý puding a poprekladáme pásikmi striedavo z každej strany
-
7
potrieme vajíčkom a dáme piecť. Ja som robila ešte aj makovú.
-
8
hotovú štrúdľu necháme úplne vychladnúť, aby sa pri krájaní puding neroztiekol, nakrájame a pocukrujeme
Diskusia k receptu