Šišky plnené makom

lienkag - bez fotkylienkag, 26. júna 2016
Šišky plnené makom
Foto: lienkag

Klasické šišky s džemom sú super, no chceli sme trošku zmenu a tak som ich naplnila makovou plnkou a doma sa oblizovali až za ušami :-). Určite ocení aj návšteva.

25
porcií
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 ml
2 KL
30 g
500 g
štipka
2 ks
Plnka:
100 g mletý
2 PL
2 PL
na posypanie
na vyprážanie
na dosku

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mlieko si mierne zohrejeme, pridáme krupicovy cukor a na nadrobíme droždie, takto máme pripravený kvasok, ktorý nechame asi 10 minút podkysnúť.

  2. 2

    V mise si zmiešame asi 2/3 múky so soľou a rozbijeme vajíčka. Keď kvasok vykysne, pridáme ho do misy a premiesime, kým sa nám nezačnú robiť bubliny. Postupne zamiesime aj zvyšok múky. Nedávam všetku múku naraz, lebo keď je cesto voľnejšie viem ho lepšie premiesiť. Necháme 45-60minút kysnúť.

  3. 3

    Kým cesto kysne, pripravíme si plnku. Vlastne len zmiešame pomletý mak, med a džem.

  4. 4

    Keď cesto vykysne, vyklopime ho na pomúčenú dosku vyvaľkáme na hrúbku asi 1,5-2 cm a vykrajujeme kolieska, kľudne pomocou pohára. Na každé koliesko si dáme za lyžičku plnky a zlepime do buchtičky. Necháme tak 5 minút na doske podkysnúť a vysmážame na oleji do zlata. Poukladáme na tanier a poprášime práškovým cukrom. A môžeme mlsať :-)

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: