Foto: lienkag
Klasické šišky s džemom sú super, no chceli sme trošku zmenu a tak som ich naplnila makovou plnkou a doma sa oblizovali až za Zobraziť celý popisKlasické šišky s džemom sú super, no chceli sme trošku zmenu a tak som ich naplnila makovou plnkou a doma sa oblizovali až za ušami :-). Určite ocení aj návšteva.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 ml |
|
2 KL |
|
30 g |
|
500 g |
|
štipka |
|
2 ks |
|
Plnka: | |
100 g mletý |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
na posypanie |
|
na vyprážanie |
|
na dosku |
|
Postup
-
1
Mlieko si mierne zohrejeme, pridáme krupicovy cukor a na nadrobíme droždie, takto máme pripravený kvasok, ktorý nechame asi 10 minút podkysnúť.
- 2
V mise si zmiešame asi 2/3 múky so soľou a rozbijeme vajíčka. Keď kvasok vykysne, pridáme ho do misy a premiesime, kým sa nám nezačnú robiť bubliny. Postupne zamiesime aj zvyšok múky. Nedávam všetku múku naraz, lebo keď je cesto voľnejšie viem ho lepšie premiesiť. Necháme 45-60minút kysnúť.
- 3
Kým cesto kysne, pripravíme si plnku. Vlastne len zmiešame pomletý mak, med a džem.
- 4
Keď cesto vykysne, vyklopime ho na pomúčenú dosku vyvaľkáme na hrúbku asi 1,5-2 cm a vykrajujeme kolieska, kľudne pomocou pohára. Na každé koliesko si dáme za lyžičku plnky a zlepime do buchtičky. Necháme tak 5 minút na doske podkysnúť a vysmážame na oleji do zlata. Poukladáme na tanier a poprášime práškovým cukrom. A môžeme mlsať :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu