Foto: tatranka
V poslednej dobe som piekla veľa zákuskov s ovocím,rebarborou,tak prišla na radu aj jednoduchá bábovka.Je jemná,chutná a voňavá.
príprava
na 150-160 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
4 ks |
|
pol balíčka |
|
1 balíček |
|
2 lyžičky |
|
50 g |
|
70 g |
|
1 lyžica |
|
na vymastenie formy |
|
Postup
-
1
Ako prvé si vymastím maslom formu a vysypem múkou.Urobím to na začiatku,pretože príprava na bábovku je rýchlo hotová a už sa mi stalo,že som cesto naliala do nevymastenej formy.Preto to uvádzam,ako prvé.
-
2
Všetky tekuté ingrediencie plus žĺtka,cukor,vanilkový cukor vyšľahám spolu. V múke premiešam kypriaci prášok.
-
3
Nasekané orechy zmiešam s hrozienkami a citrónovou kôrou.Pridám do žltého cesta.Premiešam.
-
4
4 bielka vyšľahám na tuhý sneh .Tento postupne zašľahám do cesta.Takto je cesto pripravené na vyliatie do formy.
-
5
Vylejem ho a nechám si 1/3 cesta,do ktorej zamiešam lyžicu kakaa.
-
6
Nanesiem tmavé cesto na žlté.Dám piecť do vyhriater rúry na 150- 160 stupňov.Pečiem v elektrickej rúre 60 minút.
-
7
Upečená bábovka.
-
8
Posypem ju práškovým cukrom a kakaom.Niekedy ju polejem čokoládou.Tento krát to bol cukor.
-
9
Rez do bábovky.Ľahučká,voňavá,chutná.
-
10
Varianty pred podávaním.
-
11
A potom už len zapiť chutným ovocným drinkom.
Diskusia k receptu