Babičkina bramboračka (fotopostup)

diabambulka - fotkadiabambulka, 28. januára 2011
4-6
porcie
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1/2 ks
1 ks
3-4 ks
1 kocka
2 hrste,sušené
50 g
50 g
1 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Zemiaky a mrkvu si nakrájame, pridáme očistený zeler dáme do hrnca zalejeme 1 litom vody, pridáme bujón, celú cibulu osolíme a necháme variť. /zeler si môžeme tiež hneď nakrájať/

    Babičkina bramboračka (fotopostup) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme namočené sušené huby spolu s vodou v ktorej sme ich máčali. Keď sa nám zelenina uvarí nakrájame zeler a vyberieme cibuľu.

    Babičkina bramboračka (fotopostup) - obrázok 2
  3. 3

    Z masla a hladkej múky si pripravíme zásmažku / ja som si ju troška rozriedila vodou / vlejeme do polievky a varíme ďalších 10 minút.

    Babičkina bramboračka (fotopostup) - obrázok 3
  4. 4

    Úplne na koniec rozbijeme vajíčko, ktoré vyšľaháme s vidličkou a za stáleho miešania do ho vylejeme do vriacej polievky. Dochutíme prelisovaným cesnakom, mletým čiernym korením a majoránkou. Dobrú chuť:-)))

    Babičkina bramboračka (fotopostup) - obrázok 4

Diskusia k receptu

altyn
Dobrá a výdatná, pri takýchto polievočkách vyrastie z tvojho synčeka poriadny chlap! :-)))
dajanca
šikovná kuchárka... :-)
dnes som varila polievku zo zamrazených kuriatok s rajbaničkou...
diabambulka
ahoj altyn máš pravdu s tým synčekom , niekedy sa smejem lebo mi povie : maminka aj ty musíš vaľa papať a spinkať aby si bola veliká ako náš tatinko a aby si mi nalepila tie hviezdičky, čo mi poslal Ježiško, lebo si malinká:-) kúpili sme mu s manželom fosforujúce hviezdičky a vždy keď je dobrý tak ráno si nájde jednu vedľa postielky a potom to lepíme na strop, len ja mám problém, som maličká:-)vlastne akurát, len na tie hviezdičky nestačím:-)
frona
Presne takúto robievala aj moja mama. Ja ju robím tiež. Je ozaj výborná
altyn
@diabambulka ono sa vraví že ak chceš o sebe vedieť pravdu, máš sa opýtať "decka". Takže papaj pekne polievočku aby si bola veliká.... :-)))
enss
Výborná, ale s vajíčkom som ešte neskúšala.
aja1616
Odskúšala som a je to veľmi dobrá polievočka, chutná. Ja som nedávala vajíčko, lebo deti to nemajú radi, ale pridala som asi 3PL sladkej smotany.
Ďakujem, pre nás zas nová a výborná polievočka.
lucyyyy
Ahoj,

polievocka vyzera super a lakavo, len kedze mame drobca pre ktore by tie huby neboli ok, kedze nemame este 2 roky, cim odporucite prosim nahradit huby aby polievocka mala chut? Lebo huby urcite jej dali chut :-). Dakujem
diabambulka
lucyyyy, v tom prípade by som dala klasické hubové korenie, ktoré nieje pikantné alebo bujón hubový-teraz vyrábajú tie natur bez glutamanu, aby to malo tú chuť aj bez húb :-)
lucyyyy
Ahoj diabambulka,
dakujem Ti krasne za odpoved, urcite vyskusam. Velmi sa mi pacia vase recepty a kedze mi to zial v kuchyni az tak dobre nejde tak si rada necham samozrejme poradit. mam skoro 2 rocneho syna, sice som uz 30 rocna mamina, ktora by mala vediet varit ale zial ale snazim sa, krasne dakujem. Lucia
diabambulka
lucyyyy, sme skoro jeden ročník, jamám 31 rokov, trojročného hladoša, mlsného tatinka a bábätko na ceste :-) ja varím pre radosť, je to moje hobby a som chorá, keď mám navarené na dva dni, tak vtedy im niečo upečiem :-) ale najradšej majú najobyčajnejšie domáce jedlá a koláčiky:-) mám vďačných stravníkov...Držím Vám palce, aby sa varenie stalo aj vašim hobby a budete mať z neho radosť. Toto je super stránka, kde uverejňujú svoje recepty rôzne skúsené gazdinky a radi sa podelia o svoje skúsenosti. Ak budete chcieť poradiť, hocikedy sa môžete na mňa obrátiť :-) prajem pekný deň a pekné sviatky...
lucyyyy
Ahoj, kludne si mozme tykat teda ak Ti to nebude prekazat. Ja som Lucia :-). Len vsetky nicky k menu Lucia na registraciu uz boli obsadene tak som tam pridala dalsie y, aby mi to uz konecne zobralo :-).Ja som na tuto stranku narazila nahodou a velmi sa mi zapacila kedze s varenim si necham rada poradit. Si, sikulka ked varenie patri medzi Tvoje hobby :-). To by som aj ja brala . Idem este pozriet tvoje receptiky kedze na zajtra treba tiez nieco navarit. Mas nejake tipy prosim Ta ake polievocky jednoduche a hlavne RYCHLE pre deti su? dakujem krasne. Drzte sa aj Vy kedze pod srdieckom nosim dalsi poklad velku, nech sa zdravi a tiez zelam krasne sviatky. Lucia
diabambulka
ahoj lucka, budem veľmi rada, že si môžeme tykať, ja som Tinka, alebo Maťa :-) ja tu mám veľa polievočiek čo by sa mohli tvojmu šibalovi páčiť a aj rýchle jedlá a najbližšie asi budem pridávať asi už len také, keďže nebude času na vyváranie pri ďalšom slniečku :-))) aj ja ti želám krásne sviatky, plné rodinnej pohody a lásky :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia