Najlahodnejšie talianske tiramisu

luprox - fotkaluprox, 24. októbra 2016
Najlahodnejšie talianske tiramisu
Foto: Luprox

Pre milovníkov Talianska :-)

10-15
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

6 ks
3 ks
 štipka
110 g
500 g
250 ml vlažné silné
 likér
 holandské

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme do tuhého snehu so štipkou soli. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme mascarpone a miešame ďalej. Pridáme masu z bielkov a zľahka premiešame.

  2. 2

    K vychladnutému espressu primiešame zopár kvapiek Amaretta a namáčame postupne piškóty. Do nádoby vrstíme najprv piškóty, ktoré by nemali byť veľmi rozmočené a na ne dáme vrstvu mascarpone krému.

  3. 3

    Dezert ukončíme vrstvou mascarpone krému, ktorý poprášime kakaom a dozdobíme lístkami mäty. Necháme stuhnúť cez noc v chladničke. Tiramisu je predsa najlepšie na druhý deň. :-)

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Lahodná klasika. A preco nie surove vajcia? Z overeneho zdroja nemam strach. Ako deti bolo vyslahane zltko s cukrom najlepsia pochutka :-) A gaderska kava bez kopceka vyslahaneho vajicka s cukrom nebola ani kavou :-) Asi sa ozaj znizuje kvalita potravin ked sa bojime surovych vajec ..

Pridaj komentár k receptu: