Foto: Luprox
Pre milovníkov Talianska :-)
10-15
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme do tuhého snehu so štipkou soli. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme mascarpone a miešame ďalej. Pridáme masu z bielkov a zľahka premiešame.
- 2
K vychladnutému espressu primiešame zopár kvapiek Amaretta a namáčame postupne piškóty. Do nádoby vrstíme najprv piškóty, ktoré by nemali byť veľmi rozmočené a na ne dáme vrstvu mascarpone krému.
- 3
Dezert ukončíme vrstvou mascarpone krému, ktorý poprášime kakaom a dozdobíme lístkami mäty. Necháme stuhnúť cez noc v chladničke. Tiramisu je predsa najlepšie na druhý deň. :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ano surove vajcia :-)
To tiramisu nemá chybu.