
Pečené baby kuriatka s bylinkovým maslom, citrónom a bakoňskou slaninou
Baby kuriatko síce nie je lacné, ale je mimoriadne chutné, raz za čas - prečo...

Furmanské bravčové líčka
Je s tým trochu viac práce, ale výsledok stojí za to. Je to gurmánska lahôdka....

Jednoduchá čína
Mäso si každý môže vybrať aké chce, no ja na toto najradšej používam kuracie. Mäso nakrájame na...

Kuracie prsia s omáčkou 2v1
Prečo 2v1 ? No preto lebo na chuť si prídu všetci členovia rodiny aj tí ktorý nemajú...

Thajská kokosová polievka „Tom Kha Kai“
Zmiešané sušené huby namočíme na 10 minút do horúcej vody. Ošúpeme cibuľu a na jemno nasekáme....

Guláš
Toto jedlo patri medzi moje oblubene. Spravit si ho moze hocikto. Nie je to ziadna veda.

Placky trochu inak
Do zemiakových placiek sa dá dať všeličo - podľa chuti a fantázie:), ja som našla v...

Guláš silvestrovský naopak podľa F&H
Už tradične robím na Silvestra guláš, svoj, overený, ale dnes ma inšpirovala relácia na...

Komárňanské grilované karé
Cesnak roztlačíme, mäso umyjeme a osušíme. Cesnak premiešame s pomarančovou šťavou, paradajkovým pretlakom, ...

Marocké kura
Pod týmto názvom som poznala kura, naporcované na štvrtinky, posypané škoricou a upečené s jablkami....

Kuracie prsia v jogurte
Jogurt, čierne korenie, nastrúhaný zázvor, olivový olej, nastrúhaný cesnak, chilli premiešať v...

Sedmohradská držková polievka
Tento recept sa odlišuje od tých, ktoré poznáme bežne u nás, ale základom každej dobej...

Moja ryža - tiež rýchlovka
K MÝM OBLÍBENÝM PATŘÍ PROTO, ŽE JE RYCHLÁ A VŽÁDNÉM PŘÍPADĚ SE NEPŘIPÁLÝ!!! A VAŘÍM JÍ TAK...

Kuracie stehno na medovo-cesnakovej omáčke
Kuracie stehná opláchneme pod studenou vodou, vysušíme utierkou a dobre ochutíme soľou a korením. Na panvicu...

Pečené rebierka glazované čiernym pivom
Tešila som sa, že tento recept vyskúšam pri prvej tohtoročnej grilovačke . . ....

Kuracia pečienka s ryžou Basmati
Po 5tich rokoch som sa konečne odhodlala opäť zjesť pečienku. Ako dieťa som ju nemala v...

Lokše plnené baraninou
Zemiaky uvaríme v šupke a ošúpeme ich. Vychladnuté pretlačíme (alebo pomelieme mlynčekom na mäso), osolíme a...

Karfiolové fašírky
Karfiol rozobrať a uvariť v slanej vode. Po uvarení nechať vychladnúť

Bravčový rezeň s karamelizovanou cibuľkou na zeleninovej podstieľke
Dnešný deň klasika, ktorá nikdy nesklame. Nenáročne varenie.

Prírodné bravčové stehno s kalerábovou kapustou a zemiakovými knedľami
Kýtu si mírně naklepeme, nařízneme kraje, aby se nám nekroutila, osolíme, opepříme, ...

Ryžové rezance s bravčovým mäsom, shitake hríbami a mrkvou
Shitake hríby zalejeme horúcou vodou a necháme ich v nej 15 minút, potom ich pokrájame na...

Biela husacia pečeň foie gras
Bielu husaciu pečeň nakrájame na hrubšie plátky a položíme na rozpálenú suchú panvicu. Osolíme, okoreníme...

Šašlík - mäso na cibuli
Originál recept je na šašlík pripravovaný na grile ja som ho piekla v zime v rúre a...