Foto: timara
Tešila som sa, že tento recept vyskúšam pri prvej tohtoročnej grilovačke . . . ale keď ja som sa už nemohla dočkať. . . Zobraziť celý popisTešila som sa, že tento recept vyskúšam pri prvej tohtoročnej grilovačke . . . ale keď ja som sa už nemohla dočkať. . .
porcie
príprava
na 160-180 °C
Suroviny
1 - 1,5 kg |
|
300 ml |
|
2 ks (alebo cibuľa menšia) |
|
3 strúčiky |
|
|
|
|
|
Glazúra: | |
150 ml |
|
40 g |
|
30 g |
|
1 lyžica |
|
1 lyžica |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Rebierka umyjeme, osušíme, poriadne osolíme a okoreníme. Vložíme do zapekacej misy (pekáča), na vrch poukladáme na kolieska nakrájanú šalotku, na plátky nakrájaný cesnak a zalejeme čiernym pivom. Prikryjeme a dáme piecť približne na hodinu a pol, kým nie sú rebierka mäkké.
- 2
Výpek zlejeme. Potrebné množstvo nalejeme do hrnca, pridáme pretlak, dijonskú horčicu, worchestrovú omáčku a nakrájanú chilli papričku. Varíme približne 15 minút, kým sa všetky ingrediencie nespoja a nezredukujú na hustejšiu glazúru.
- 3
Rebierka potrieme galzúrou a dáme zapiecť pod gril v rúre na 5-10 minút. V lete opekáme na grile :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu