Pečené rebierka glazované čiernym pivom

timara - fotkatimara, 24. marca 2015
Pečené rebierka glazované čiernym pivom
Foto: timara

Tešila som sa, že tento recept vyskúšam pri prvej tohtoročnej grilovačke . . . ale keď ja som sa už nemohla dočkať. . . Zobraziť celý popisTešila som sa, že tento recept vyskúšam pri prvej tohtoročnej grilovačke . . . ale keď ja som sa už nemohla dočkať. . .

3-4
porcie
10 minút
príprava
90-120 minút
na 160-180 °C

Suroviny

1 - 1,5 kg
300 ml
2 ks (alebo cibuľa menšia)
3 strúčiky
Glazúra:
150 ml
40 g
30 g
1 lyžica
1 lyžica
1 ks




Postup

  1. 1

    Rebierka umyjeme, osušíme, poriadne osolíme a okoreníme. Vložíme do zapekacej misy (pekáča), na vrch poukladáme na kolieska nakrájanú šalotku, na plátky nakrájaný cesnak a zalejeme čiernym pivom. Prikryjeme a dáme piecť približne na hodinu a pol, kým nie sú rebierka mäkké.

  2. 2

    Výpek zlejeme. Potrebné množstvo nalejeme do hrnca, pridáme pretlak, dijonskú horčicu, worchestrovú omáčku a nakrájanú chilli papričku. Varíme približne 15 minút, kým sa všetky ingrediencie nespoja a nezredukujú na hustejšiu glazúru.

  3. 3

    Rebierka potrieme galzúrou a dáme zapiecť pod gril v rúre na 5-10 minút. V lete opekáme na grile :)

Diskusia k receptu

safran
uložené kvôli glazúre do kk: gril, naši hostia sa o pár mesiacov potešia, vďaka
klukodvody
Moc pěkný receptík zase změna kterou rychle udělám mám žebírka a když to vidím také velkou chuť .Díky za pěknou podívanou na tvůj recept .Dávám do k.k . a přidávám 5x* .
k599
@Timara , dobre si urobila, že si sa nemohla dočkať! Veľmi pekný recept, veľmi pekná fotka. Si macherka 5 hviezdičková.
timara
@renulienka , @klukodvody , @jujoska ak bude recept inšpiráciou, tak ako mne, teším sa. Už teraz ma napadá toľko obmien . . . vyskúšať namiesto šalotky výraznejšiu cibuľu alebo v tej glazúre sa dá pohrať s chuťami. Miesto cukru med alebo ešte lepšie javorový sirup. A keďže tá omáčka je sladšia, chce to niečo výrazne pikantného. Ja som dala tú chilli papričku, ale možno nahradiť strúhaným chrenom alebo zázvorom . . . @k599 ďakujééém :)
klukodvody
@timara ano jak píšeš s medem to je ta varianta kterou jsem dělal ale ta tvoje to určitě vylepší už to přímo cítím na jazyku .Tak jen víc takových receptíků .Máš to vychytané .
36025_1364052649 - profilový obrázok
ivo
ivo
Dobrý recept už je uložený. Určite vyskúšam pri prvej grilovačke na chatke. Jedna otázočka 1 lyžica je myslené ako 1 PL ???? či ????
jarunka
Moj zat miluje rebierka, robi ich inak, pecie je v pekaci na grile, ale uz s prisadami vsetko spolu 3-4 hod. Ukladam si toto preneho, nech vyskusa aj takto.
boxik
Pri záplave rôznych zdravých receptov konečne jeden čo poteší srdce a podráždi chuťové bunky každého gurmána. Tie tvoje vyzerajú fantasticky a určite aj tak chutia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia