Kuracia pečienka s ryžou Basmati

andiss - fotkaandiss, 18. júla 2014
Kuracia pečienka s ryžou Basmati
Foto: andiss

Po 5tich rokoch som sa konečne odhodlala opäť zjesť pečienku. Ako dieťa som ju nemala v obľube, ale už som mala dosť kuracích pŕs, Zobraziť celý popisPo 5tich rokoch som sa konečne odhodlala opäť zjesť pečienku. Ako dieťa som ju nemala v obľube, ale už som mala dosť kuracích pŕs, stehien, krídielok, tak som urobila obmenu.

1-2
porcia
20 minút
príprava

Suroviny

500 g
 (pyré)
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme cibuľku, následne pridáme pečienku zbavenú zbytočných mastnôt..veď to poznáte a krátko tiež orestujeme, aby sa zatiahla a nepustila štavnatosť. Podlejeme vývarom a necháme asi 10 minút dusiť.

  2. 2

    Keď už sa vývar postupne odparí, pridáme pyré z paradajok, zamiešame a ďalších 5 minút dusíme. Ochutnáme, vypneme zo sporáku a dochutíme solčankou /alebo soľou/,korením a cesnakom. Ja som pridala ešte pomleté sušené bylinky.

  3. 3

    Podávame so šalátikom a ryžou. Ja som tú moju varila zhruba 8 minút, scedila a v sitku " načachrala " vidličkou.

Diskusia k receptu

mariamka
pochutili by sme si, pekne pripravene, popisane.. a z coho ta fobia?? :) inak, ja tiez opatrne s nou robim _)
andiss
Neprijemny zazitok, nerada to opisujem, ale raz cestou v autobuse som ju neuniesla v sebe...asi z chuti zjedena alebo zle stravena :D
andiss
Veru tak, hlavne zistujem, ze je vlastne aj zdraviu prospesna..tak som rada :)
leonidasspratsky
15 rocna vari ???? co je za haluz nejaky Fejk, inak super basmati TOP ryza inu nejem, v Kauflande pol kila 99 cent, Glyk index 50 teda nizky = super pre cukrovkarov diabetikov, pecienka top zelezo Becka, selen, a co je top dost zinku a ine
1x andiss
andiss
@leonidasspratsky preco zrovna fejk? :-) ved na veku nezalezi, dolezita je chutnost jedla.. som rada, ze si spokojny s receptom, resp.s jeho zlozenim :-))
afataga
ja ti jedlo sice nepochvalim, lebo kuracie pecienky nemam rada, ale podla mna nie si ziadny fejk, len sa nedaj, boli tu aj mladsi ako ty a tiez sikovni, ak ta to bavi, var :-)
1x andiss
leonidasspratsky
nejaky fejk bola skor otazka len som tam nedal otaznik, je zvlastne ked 15 rocnu bavi varit, neviem nie je to dnes uz anomalia, 15 rocne robia ine veci, tym chcem vyzdvihnut Andreu nie ju hanit, len mi to prislo vynimocne niec viac, a dobre urobene pecienky a basmati je TOP jedlo, som Bodybuilding STYLE a viem o com hovorim mnnnaam
1x andiss
andiss
@leonidasspratsky v pohodicke, beriem kazdy nazor :-) dakujem teda, aaa mozme pokecat niekedy aj o building style-jedalnicku. Mozes mi dat rady, hehe.
leonidasspratsky
jasne no problem ale nie takto verejne, dnes som chcel nieco ine nez len kuracie prsia a hovadziu rostenku a vajcia rybu a tak som trochu hladal na nete co si urobim ine ale kde su bielkoviny a narazil som na kucharku mladu kocku ktora vie co je basmati, olivovy olej, palec hore mna varenie nebavi ale musim vela a zdravo jest a preto hladam vzdy nejake recepty na nete hlavne jednoducho a rychlo a zdravo hehehe




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia