prazdny

Jablka v těstíčku

Dezerty

Jablka oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na kolečka.

prazdny

Chlieb s jarnou cibuľkou

Bezmäsité jedlá

Jemný, mliečny, voňavý.

prazdny

Pizza

Bezmäsité jedlá

jednoduché a rýchle cesto, pizza za pár minút hotová.

prazdny

Mille-feuille s foie gras a kozím syrom

Večera

Vynikajúca kombinácia kačacej pečene s kozím syrom a ovocím. To všetko na zdravom šaláte.

prazdny

Polievka z červenej šošovice a lososové fašírky

Hlavné jedlá

Môj muž miluje hummus a kuskus bar. Často si tam dáva aj polievku z červenej šošovice....

prazdny

Náš zeleninový šalát

Večera

Malá ukážka ako vypadajú naše večere s bratom. :)

prazdny

Kuracie prsia v nivovej omáčke

Kuracie mäso

Kuracie prsia naklepeme, osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji prudko opečieme z obidvoch strán.

prazdny

Višňové cupcakes

Dezerty

Komerčný recept

prazdny

Hráškovo-mätová polievka

Bezmäsité jedlá

Recept Vám nebudem klamať, si nepamätám odkiaľ mám, keďže túto polievku robíme už dlhšie u...

prazdny

Jarný šalát

Bezmäsité jedlá

A máme tu jar a k tomu patria už aj takéto šalátiky.

prazdny

Mramorová bublanina bez lepku s malinami a čerešňami

Koláče

Bublaninu milujeme. Klasickú vanilkovú, s jahodami, marhuľami alebo iným ovocím - každá chutí vynikajúco....

prazdny

Medovníčky

Koláče

Tento recept mi priniesol syn zo školy. Chodil do družiny, a ani som nevedela, ...

prazdny

Zelenina pod perinkou

Bezmäsité jedlá

Chcela som spraviť niečo ako Pastierov koláč (Shepherd´s Pie alebo Cottage Pie), lenže varila som na...

prazdny

Zemiakové lokše

Bezmäsité jedlá

Perfektná príloha k pečenej kačke alebo husi, výborná na plnenie restovanou pečeňou, ale aj na sladko s makom či lekvárom....

prazdny

Králičie stehná na tymiáne

Hlavné jedlá

Do rozpusteného masla vložíme osolené králičie stehná, rozkrojenú hlávku cesnaku aj so šupkou, tymian a...

prazdny

Dia krekry so sézamom

Bezmäsité jedlá

tieto dia krekry sú veľmi jednoduché, nenáročné, zdravé... neobsahujú žiadny cukor ani vajce...

prazdny

Bravčová pečeň s fazuľou a šampiónmi.

Bravčové mäso

Chcel som restovanú bravčovú pečeň a s chladničky som musel spracovať pór a šampiňóny, tak som...

prazdny

Pečený pstruh „Jugo“

Hlavné jedlá

Jednoduchý recept so základnými „vychytávkami “, inšpirovaný mediteránnou kuchyňou a neschopnosťou kuchárov v reštauračných zariadeniach...

prazdny

Pražskou šunkou plnené kačacie prsia na tokajskom víne

Hlavné jedlá

Nedeľný obed z kačacích pŕs, ktoré som plnila pražskou šunkou a dusila na tokajskom víne.

prazdny

Rybie krokety

Hlavné jedlá

Tresku necháme rozmraziť, nakrájame na malé kúsky, pridáme troška citronovej šťavy, nastrúhaný syr ,...

prazdny

Brokolicovo-cuketová polievka s prosciuttom

Polievky

Inšpirovala som sa receptom z francúzskeho internetu na brokolicovo-cuketovú velouté, čiže krémovú polievku. Namiesto petits...

prazdny

Plody mora na tanieri

Hlavné jedlá

Scallops(musle sv. Jakuba) a lobster(homar) su moje najoblubenejsie plody mora , obzvlast v letnych mesiacoch...

prazdny

Risotto s nakladaným baklažánom a sušenými paradajkami

Bezmäsité jedlá

Hoci doma varíme väčšinou slovenské a turecké jedlá, na toto nedám dopustiť. Je výborné, ...

prazdny

Krémové kolienka so šampiňónmi

Cestoviny

Nakrájanú cibuľu, papriku a mrkvu opražíme na oleji niekoľko minút.

prazdny

Tvarohové rezy

Koláče

Cesto vymiesime, dáme na vymastený veľký rovný plech (ako na roládu) a predpečieme.

prazdny

Zapečené prekladané zemiaky s dubákmi

Večera

Priatelia mi darovali vlastnoručne nazbierané a sušené krásne voňavé dubáky a iné pravé hríby i domácu údenú...

prazdny

Losos v mangoldu

Hlavné jedlá

uvaříme dýni upečeme lososa

prazdny

Sumček v slaninke s hlivovým paprikášom

Hlavné jedlá

Očistené filety sumčeka obalíme do pancetty a vložíme do rúry vyhriatej na 185 °C asi na 12 minút....

prazdny

Makrónková torta v tvare srdca

Torty

Začala som preosiatím mandľovej múky a práškového cukru. Múku a cukor som dala do jednej misky...

prazdny

Smotanovo-párková polievka

Bezmäsité jedlá

Vynikajúca polievka, to môžem zaručiť. Kto neskúsi, nevychutná :D