Višňové cupcakes
Foto: droetker
Komerčný recept
porcií
príprava
na 160-180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
3 ks |
|
štipka |
|
3 ks |
|
180 g |
|
1 bal |
|
180 g (alebo margarín) |
|
180 g |
|
1 zarovnaná ČL |
|
100 ml |
|
20 g |
|
2 pl |
|
Na náplň: | |
1 malý pohár (hmotnosť po odkvapkaní 175 g) |
|
|
|
30 g |
|
400 ml |
|
30 g |
|
2 - 3 pl |
|
Postup
-
1
Višne necháme odkvapkať na sitku, pričom zachytíme šťavu.
- 2
Na prípravu cesta vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh. Žĺtky, cukor, vanilínový cukor a maslo alebo margarín vyšľaháme dohladka. Múku a kypriaci prášok zmiešame a striedavo s mliekom vmiešame do zmesi. Nakoniec zľahka ručne vmiešame sneh.
- 3
Tretinu cesta odoberieme a odložíme bokom. Do zvyšku cesta vmiešame kakao. Tmavé cesto rovnomerne rozdelíme do košíčkov a posypeme strúhanou čokoládou. 12 višní odložíme na ozdobu, zvyšok višní rozdelíme na čokoládu. Nanesieme svetlé cesto, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 30 minút
- 4
Formu na muffiny postavíme na kuchynskú mriežku a cupcakes necháme vychladnúť.
- 5
Na prípravu sirupu dáme do malého hrnca zachytenú višňovú šťavu s cukrom, uvedieme do varu a 12–15 minút varíme, kým nevznikne 50–75 ml hustého sirupu. Sirup necháme vychladnúť. Smotanu na šľahanie a práškový cukor ušľaháme a ochutíme griotkou. Šľahačkou naplníme vrecko s hviezdicovou trubičkou.
- 6
Na každý cupcake nanesieme veľkú šľahačkovú pusinku a odložíme do chladničky. Krátko pred podávaním ozdobíme muffiny višňami a polejeme višňovým sirupom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu