Višňové cupcakes

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 31. marca 2015
Višňové cupcakes
Foto: droetker

Komerčný recept

12
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Na cesto:
3 ks
štipka
3 ks
180 g
1 bal
180 g (alebo margarín)
180 g
1 zarovnaná ČL
100 ml
20 g
2 pl
Na náplň:
1 malý pohár (hmotnosť po odkvapkaní 175 g)
30 g
400 ml
30 g
2 - 3 pl




Postup

  1. 1

    Višne necháme odkvapkať na sitku, pričom zachytíme šťavu.

  2. 2

    Na prípravu cesta vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh. Žĺtky, cukor, vanilínový cukor a maslo alebo margarín vyšľaháme dohladka. Múku a kypriaci prášok zmiešame a striedavo s mliekom vmiešame do zmesi. Nakoniec zľahka ručne vmiešame sneh.

  3. 3

    Tretinu cesta odoberieme a odložíme bokom. Do zvyšku cesta vmiešame kakao. Tmavé cesto rovnomerne rozdelíme do košíčkov a posypeme strúhanou čokoládou. 12 višní odložíme na ozdobu, zvyšok višní rozdelíme na čokoládu. Nanesieme svetlé cesto, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 30 minút

  4. 4

    Formu na muffiny postavíme na kuchynskú mriežku a cupcakes necháme vychladnúť.

  5. 5

    Na prípravu sirupu dáme do malého hrnca zachytenú višňovú šťavu s cukrom, uvedieme do varu a 12–15 minút varíme, kým nevznikne 50–75 ml hustého sirupu. Sirup necháme vychladnúť. Smotanu na šľahanie a práškový cukor ušľaháme a ochutíme griotkou. Šľahačkou naplníme vrecko s hviezdicovou trubičkou.

  6. 6

    Na každý cupcake nanesieme veľkú šľahačkovú pusinku a odložíme do chladničky. Krátko pred podávaním ozdobíme muffiny višňami a polejeme višňovým sirupom.

Diskusia k receptu

bimka
niečo podobné som už robila, ale odskúšam aj tento.... sa mi zdá lepší...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia