Banánový zákusok s bielou čokoládou

pampuska92 - fotkapampuska92, 22. októbra 2015

Suroviny

1 ks
1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1 hrnček
1/2 balíčka
1 balíček
250 g
450 ml
2 balenia
8 PL
200 g
40 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Zákusok som piekla v kruhovej forme s priemerom 21 cm a vyšlo mi 12 ks. Použila som hrnček s objemom 200 ml. Cesto: Vajíčko s cukrom vymiešame do peny. Postupne pridáme olej, mlieko, orechy, vanilkový cukor a nakoniec preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto pečieme na plechu vystlanom s papierom na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  2. 2

    250 ml mlieka si dáme variť, vo zvyšku rozmiešame pudingový prášok a kryštálový cukor, podľa návodu uvaríme hustý puding. Necháme ho vychladnúť za častého miešania.

  3. 3

    Zmäknuté maslo vymiešame dohladka, postupne pridávame vychladnutý puding, dobre spolu vymiešame.

  4. 4

    Na vychladnutú piškótu rozotrieme polku plnky, na ňu poukladáme nakrájané banány a zakryjeme zvyšnom plnkou. Nakoniec polejeme rozpustenou bielou čokoládou.

Diskusia k receptu

jerica
Jednoduché a pritom výborné, korpus s orechami nič nepokazí, viem si predstaviť aj s iným ovocím, trebárs s ríbezľami (mrazené ).
duskousko
...urcite to musi byt vyborne a najma to "zvadza" lahkostou prirpavy a aj "hrncekovych" mier... GRATULUJEM! Tato dama, urcite vie o com je kuchyna...-;)! Klobuk dolu!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia