
Pukance kamutové
Pšenici kamut používám ráda, chutná mi vařená do salátů, pod maso. Na stole...

Salámová roláda s olivami
Jednoduchá nepečená chuťovka, nenáročná na prípravu a perfektná aj ako pohostenie pre návštevu.

Plnené „mušle“ vo vínovej omáčke
Slávky dobre umyjeme, otvorené mušle odoberieme. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame a urestujeme na...

Kapustové závitky v anglickej slanine
Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v osolenej vode. Osem...

Megasušienka s kúskami čokolády
Maslo si rozpustime. Do masla vmiesame cukor. Nechame zmes vychladnut, aby nebola horuca, ...

Krehký jablčník
Múku zmiešame s práš. cukrom postrúhaným tukom a žĺtkami pridáme prášok do pečiva a vodu a vypracujeme...

Ovocný koláč
Môžeme použiť: marhule, broskyne, čerešne, višne, maliny, jahody, černice... (...

Roláda s olivami v orieškovom obale
Do pomletého mäsa pridáme vajce, smotanu, strúhanku, múku, koreniny, časť posekaných...

Lesné osvieženie
Jahody sú už červené a čoskoro pribudnú aj maliny. A keďže je stále aj viac teplo,...

Jarné zelené smoothie
Všetko vhodíme do výkonného mixéru a zmixujeme dohladka. Ozdobíme sušeným strúhaným kokosom. Dobrú Jarnú Chuť!

Bezlepkový amarantový koláč s orechami
Skvelý koláčik, ktorý musíte vyskúšať. Amarantová múka je súčasťou aj Novalim sortimentu. Môžete si...

Šatôčky so syrovou plnkou
Z mouky, oleje, vody a soli vypracujeme hladké těsto. Vyválíme, rádlem rozdělíme na...

Cookies
Recept zo Života.

Čočka s anýzem, římským kmínem a kuřecím masem
Nezvyklá kombinace koření, ale s čočkou (a nejen) je výborná,

Slivkový koláč s gaštanovým pyré
Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiesime a necháme vykysnúť asi 45 minút. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a uložíme do...

Srdiečková pizza s hráškom a figami
Inšpirácia na valentínsku večeru od víťazky televíznej šou Pečie celé Slovensko, Timi Strnálovej.

Syrové rezance
Aj keď dnes sa už častejšie používajú aj hotové rezance kúpené v obchode, takéto sa (zatiaľ)...

Medový jablčník
Najprv si osupeme a nasledne nastruhame jablka. Dame bokom . V druhej mise si zmiesame spolu...

Papriky ako minútka
Papriky nakrájané na jemné rezance posypeme trochou drvenej rasce, soli a prikryté pokrievkou ich necháme niekoľko minút dusiť na tuku...

Veľkonočné vajíčka
Tento recept sa dá robiť na sladko aj na slano - ideálne spestrenie veľkonočného stola.

Bodkované rezance so smotanou a jarnou cibuľkou
Nehľadala som na nete, či už niekto tieto rezance robil, jednoducho som si to vymyslela...

Jadrovníky so šalátom z čerstvých paradajok
Ak si jadrovníky z veľkých paprík dokážete pripraviť aj v týchto mrazivých dňoch, nielenže ulahodíte svojmu...

Domáca mrazničková čokoláda
Nízkokalorická. Treba ju uchovávať v mrazničke, inak sa roztopí.

Grilovaná mrenka červená s kašou z violet zemiakov
Metóda „sous vide“ - čiže varenie vo vákuu v hermeticky uzavretých plastových vrecúškach pri nízkych teplotách počas dlhej...

Provensálsky šalát s oreganom
Tento šalát je vhodný ako studené predjedlo. Je rýchly, zdravý a jednoduchý.

Ravioly so šalviou
Komerčný recept<br />Keď do hlavného jedla, ravioly so šalviou, pridáte med a paradajky, je...