Obyčajné kapustové halušky á la pavelnemecko
Ahojte varecháči. Ako som sa dostal k tomuto receptu?Hneď po revolúcii som náhodou cestoval...
Mandľové bezmúčky
Rýchle, ľahké sušienky z mandľového masla :-)
International vegetables
Pôvodne som chcela uvariť len dačo jednoduché slovenské s dusenou zeleninou. a potom som začala...
Tortiglioni so šošovicou, pórom a hroznom
Osviežujúce, jemne kyselkavé jedlo, vhodné i počas letných dní (1440 kJ)
Minestrone
V hrnci si na oleji sprudka orestujeme rozmarín a slaninu . Ked začne slanina vonat pridáme...
Vianočné keksíky s pomarančom
Tieto keksíky chutia veľmi dobre a zvlášť s polevou. Je to upravený recept z knihy Lahodná...
Rybacia polievka s kyslou kapustou
Rybu očistíme a podusíme v troche osolenej vody. Na masle osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno...
Rybacia balotínka s chrenovou omáčkou
Plátky lososa rozkrojíme cez stred ako knihu, osolíme, posypeme štipkou čili a kôprom. Zrolujeme do rolky, ...
Kaprie roládky so špenátom
Očisteného kapra umyjeme, vyfiletujeme, dochutíme soľou, korením. Špenát osmažíme na masle, pridáme...
Pečený korálový pstruh
Čerstvý korálový pstruh priamo z Veľkého bariérového útesu. :-) Ulovil mi ho môj svokor a ja...
Letné zelené rolky
Uvaríme si ryžu, môžu byť aj zbytky ryže z predchádzajúceho dňa, pridáme šunku nakrájanú na...
Cookies aj pre deti
Do misky si nasypeme 250 ml hladkej múky, maslo, 2 vajíčka, sódu bikarbonu, ...
Roládky zo pstruha s pórovou slamou
Pstruhy umyjeme a zbavíme šupín. Osušíme, odrežeme hlavy a prstami opatrne vyberieme celú kostru...
Bagetové účko
Bageta je bežné faast food jedlo na Slovensku. Má pomerne významné postavenie v dennej spotrebe slovákov....
Muffins s prekvapením
Recept na tieto chutné muffins mám už dlhšie z internetu, preto ak sa nejaký jeho pôvodný...
Dezert Aljaška s bielkovým snehom
Najskôr vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, pridáme olej, múku a vymiešame. Z bielkov a zo soli...
Grilovaný pangasius na ihle
Papriky nakrájame na väčšie kocky. Rozmrazené rybie filé osušíme papierovým obrúskom a nakrájame ich na stredne...
Baby cuketky s drobkovo-parmezánovou plnkou
Dobre ochutiť, pritom však nepreháňať. Ale najmä nepohrdnúť žiadnou časťou kuracieho mäska. Tieto pravidlá...
Nektarinky s pistáciami a ružová pena
Nektarinky umyjeme a rozdelíme na polovice. Kôstku vyberieme. Prichystáme si maslo, práškový cukor a...
Sušienky na meniny
Dcérka mala minulý piatok meniny a vybrala si knihu Mama a ja v kuchyni. No a...
Tournedos s maslovou zeleninou
Francúzska kuchyňa je spojená s úžasnou francúzskou kultúrou a spôsobom života, a predstavuje tiež kolísku kulinárskeho...
Zajačie stehno s gaštanmi
Očistené, odblanené, umyté a osušené zadné stehná zajaca prešpikujeme slaninou nakrájanou na tenké prúžky a...