Majonéza ako z obchodu

mimka946 - fotkamimka946, 10. januára 2013

Je výborna a ak ju spravne dochutíte je vyborna ba dokonca lepšia ako z obchodu

10-30 minút
príprava

Suroviny

3 ks
cca 350 ml
podľa potreby
2 čl




Postup

  1. 1

    Vyberieme si ručný šľahač a misku. Žltka si dame do misky,osolime podla chuti ja som dala 3čl no vy môžte dať menej alebo viac.

  2. 2

    Pripravime si olej a začneme šľahať osolené žltka a pridávame olej DOSLOVA po malých kvapôčkach počas dobu šlahania.Je to dlchší proces ale stoji zato.Kedy je už oleja dosť zistíme tak že zbadáme že všetky suroviny sa spojili do jedneho celku (bude to hustejšie-NESMIE TO BYT RIEDKE!!!!).

  3. 3

    Ked máme základ hotový zamiešame ho,pridame obyčajnú horčicu ochutnáme ak je malo slaná dochutime najlepsie horčicou no môžme aj soľou.Necháme pol hodinku odstát nemzusi byť ani v chladničke ! Môžme podavať napriklad je výborna do zemiakového šalátu.

Diskusia k receptu

aankaa
super...:-)...pripomenula si mi moje detstvo,keď ju moja mama presne takúto robila ako píšeš, do zemiakového šalátu...je ozaj chutná...si šikovnáááá...:-)))
kikamar1
joj to je tak stary recept, ved je dobry ale moc nebezpečny, s tych vajec ake teraz konzumujeme ,ked sme mali čestve domace vajca ,to som ja robievala ,ale teraz len robim ale len s uvarenych .Tak sa možeme vychnut črevnym ochoreniam
daniela1
Pretože mnažel má diétu, tento rok som vyskúšala majonézu len z mlieka a oleja. 1 diel mlieka, 2 diely oleja, do kompotovej fľaše dám najprv diel mlieka a diel oleja, vyšľahám tyčovým mixérom a potom dolejem zbytok oleja a dochutím citrónom alebo horčicou a soľou, kto ako má rád. Bola ľahučná a manžel si tiež pochutnal. Pankreas nebolel.
elekra
Robievam z celých vajec. A dávam si záležať, aby naozaj boli čerstvé. Ešte je dôležité, aby suroviny mali rovnakú teplotu.
ally5555
Este som to neskusala ale urcite vyskusam ,len musi tam ist horcita totiz ja ju nemam rada .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia