Je výborna a ak ju spravne dochutíte je vyborna ba dokonca lepšia ako z obchodu
príprava
Postup
-
1
Vyberieme si ručný šľahač a misku. Žltka si dame do misky,osolime podla chuti ja som dala 3čl no vy môžte dať menej alebo viac.
- 2
Pripravime si olej a začneme šľahať osolené žltka a pridávame olej DOSLOVA po malých kvapôčkach počas dobu šlahania.Je to dlchší proces ale stoji zato.Kedy je už oleja dosť zistíme tak že zbadáme že všetky suroviny sa spojili do jedneho celku (bude to hustejšie-NESMIE TO BYT RIEDKE!!!!).
- 3
Ked máme základ hotový zamiešame ho,pridame obyčajnú horčicu ochutnáme ak je malo slaná dochutime najlepsie horčicou no môžme aj soľou.Necháme pol hodinku odstát nemzusi byť ani v chladničke ! Môžme podavať napriklad je výborna do zemiakového šalátu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu