
Plnené jelenčie pliecko
Časť jelenčieho mäsa som spracovala na medailónky a časť som naplnila... medzi mäsom nie je zaradené jelenčie...

Ryža s hubami, špargľou a sušenými paradajkami
Dnes sme s milým pri vchode jedného obchodu zbadali čosi ako hrací automat. Zvedaví sme sa...

Rýchly perník
robím ho vždy ked zavolá syn, že odchádza na cestu s kamionom, lebo je fakt rýchly a...

Zapečená šparglička
... jednoduchý a lahodný recept iba zo 4 surovín... milovníkom špargličky odporúčam... :)

Krevety s jablkovo-cibuľovým kuskusom s mätou
Jemne nasladlé jedlo s do chrumkava opečenými krevetami... Inšpiráciu na tento recept mám zo stránky EatSmarter!....

Koprový ocet
Rád si připravuji ingredience k jídlům a zvláště když mně to zahrada nabízí . Možná , ...

Pikantná bryndza
Bryndzu vymiešame so zmäknutým maslom, postupne pridáme sardelovú pastu, mlieko, horčicu, mletú papriku a soľ.

Miešané udené mäso
Udeninu variť 20 minút, potom ju pokrájame na rezančeky. Z oleja a cukru urobíme karamel do toho...

Filipínska ryža
Tento recept je z kuchárky ktorú som dostala zhruba pred 7 rokmi ale nikdy som z nej...

Losos v sezame
Sezamové semienka osmažíme na panvici BEZ oleja kým nezhnednú . Vyberieme a dáme ich...

Slniečko v tanieri
Tekvica je úžasná a výživná plodina a akékoľvek jedlo z nej je vynikajúce a nikdy nesklame...

Osso buco s parmezánovým baby špenátom
Príprava aj varenie trvajú trochu dlhšie, ale výsledok stojí za to.

Medovníčky
Už sa nám blížia tie krásne sviatky a my gazdinky budeme piecť o dušu :D určite poznáte...

Voňavé vianočné medovníčky
Vajcia rozmiešame s cukrom. Med zohrejeme a horúci ho zmiešame s klinčekami, škoricou, múkou a práškom do...

Šalát Clivota za letom
V tomto čase sa šalátom v záhrade darí lepšie ako v lete. Vyhovuje im chladné a...

Orechovo-kokosová granola s brusnicami
S jogurtom, acidkom, ovocím... skvelé raňajky, desiata alebo olovrant...

Pirôžky s mäsom
... a ešte jeden zo starkinho zošita... Skrýva sa v rubrike Z receptárov sovietskych...

Kuracie balíčky
Tento recept mi vravel kamarat ktorý sa učí za kuchára, tak som ho skúsila a veľmi mi...

Roláda z prepelice, plnená hubovou plnkou so zemiakovou kašou a redukciou z červeného vína
Prepelica je mäso ťažké na prípravu z dôvodu časovania, ale keď sa podarí, výsledok stojí...

Jablkové pité bez lepku
Jablkové pité pozná asi každý. Najmä na jeseň, keď dozrievajú jabĺčka je asi najčastejšie pečeným koláčom v slovenských domácnostiach....

Zapekané ovocie s Amarettom a vanilkovou zmrzlinou
Vybrané ovocie umyjeme a pokrájame na kocky, pekacik si vymastíme trochou masla. Ovocie v miske posypeme...

Pečený francúzsky toast s jablkami - žemľovka
Jedná sa o krásne jedlo s nádhernou arómou, perfektné na desiatu alebo olovrant. Dá sa...