Foto: timara
Aj v zime sa dá pripomenúť leto . . .
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
30 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
50 g |
|
1 ks |
|
60 g |
|
200 ml |
|
170 g |
|
60 g |
|
1 ČL domáci |
|
1 PL domáci |
|
1 PL |
|
1/2 bal. |
|
štipka |
|
200 g mrazené |
|
Postup
-
1
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Zo žĺtka, hnedého a vanilkového cukru a extraktu vymiešame svetlejšiu penu.
- 2
Do nej postupne pridávame rozpustené maslo, čokoládu, vlažné mlieko, preosiatú múku, kakao a prášok do pečiva.
- 3
Z bielka a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý jemne zapracujeme do čokoládovej zmesi. Tú vylejeme do vymastených a múkou vysypaných formičiek (vyšlo mi 6 plytkých formičiek s priemerom 13 cm), vrch hojne posypeme ríbezľami.
- 4
Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov 30 minút. Koláčiky podávame posypané práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu