Čokoládové koláčiky s ríbezľami

timara - fotkatimara, 26. januára 2015
Čokoládové koláčiky s ríbezľami
Foto: timara

Aj v zime sa dá pripomenúť leto . . .

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

50 g
1 ks
60 g
200 ml
170 g
60 g
1 ČL domáci
1 PL domáci
1 PL
1/2 bal.
štipka
200 g mrazené




Postup

  1. 1

    Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Zo žĺtka, hnedého a vanilkového cukru a extraktu vymiešame svetlejšiu penu.

  2. 2

    Do nej postupne pridávame rozpustené maslo, čokoládu, vlažné mlieko, preosiatú múku, kakao a prášok do pečiva.

  3. 3

    Z bielka a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý jemne zapracujeme do čokoládovej zmesi. Tú vylejeme do vymastených a múkou vysypaných formičiek (vyšlo mi 6 plytkých formičiek s priemerom 13 cm), vrch hojne posypeme ríbezľami.

  4. 4

    Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov 30 minút. Koláčiky podávame posypané práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Toto sa mi zdá, musí byť výborné, ja mám podobné porcelánové mištičky, ale vyššie, na muffiny a pod. Ako sa jedia, treba vyklopiť, ide to? Lenže potom by boli ríbezle naspodu, ale to by ani nevadilo. Možno skúsim, uvidím......ukladám si zatiaľ.
timara
@evanaaa ty si taký záchranca, keď už nikto, ty sa ozveš :) toto boli misky na créme bruleé širšie a plytšie, ale tým, že boli vymastené a vysypané múkou išli vyklopiť bez problémov :) Alebo dať celú dávku na jeden okrúhly vrúbkovaný plech ( priemer 23 alebo 25 cm tuším). Určite vyskúšaj to cesto má potenciál :) Ja som dala ríbezle, mala som od svokrovcov zo záhradky, prvotriedne natrhané aj so stopkami a po rozmrazení vyzerali ako čerstvé :) no ako som písala, leto uprostred zimy . . .
evanaaa
@timara , ďakujem.....ono je to tak, ak si všimneš, tým známejším stačí sem dať hoci aj jednoduchší recept a majú pod ním plno komentárov, ale ak ho dá niekto nový alebo málo okukaný, nik ho nekomentuje....niekedy je mi to ľúto, ale to neznamená, že ja píšem len preto, ja totiž čítam rad radom všetky recepty a aj keď nekomentujem, mienku si spravím o každom. No a čo sa týky nápadu, spraviť cesto vcelku, ešte lepšie, ja mám také formy, aj sklenú, hliníkovú a porcelánovú a miesto ríbezlí mám čučoriedky.
ywett
úvodná fotka je krásna a koláčiky sú určite chuťovo výborné, lebo robievam podobné
timara
Ďakujem @ywett ešte raz, keď bude sezóna čerešní alebo višní tiež vyskúšam, tá kombinácia by sa mi k tomu dokonalo hodila :)
1x ywett




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia