Buchty plnené tvarohom, slaninou a pažítkou
Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Gašperov mlyn v Batizovciach, 24. septembra 2013
šéfkuchár penziónu Gašperov mlyn v Batizovciach, 24. septembra 2013
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
15 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Z vlažného mlieka a droždia urobíme kvások. Do misy dáme múku, maslo, žĺtok a soľ a zarobíme s vykysnutým kváskom. Hotové cesto necháme asi 40 minút kysnúť.
- 2
Potom cesto vyvaľkáme na plát, nakrájame na štvorčeky a naplníme zmesou.
- 3
Zmes pripravíme takto: na cibuľke osmažíme slaninku a pridáme do tvarohu spolu s nasekanou pažítkou. Naplnené buchty pečieme pri teplote 160°C asi 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu