Buchty plnené tvarohom, slaninou a pažítkou

Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Gašperov mlyn v Batizovciach, 24. septembra 2013
Buchty plnené tvarohom, slaninou a pažítkou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
15 minút
na 160 °C

Suroviny

100 g
100 g
50 g
1 ks
20 g
5 g
80 g
100 g
50 g
5 g
10 g




Postup

  1. 1

    Z vlažného mlieka a droždia urobíme kvások. Do misy dáme múku, maslo, žĺtok a soľ a zarobíme s vykysnutým kváskom. Hotové cesto necháme asi 40 minút kysnúť.

  2. 2

    Potom cesto vyvaľkáme na plát, nakrájame na štvorčeky a naplníme zmesou.

  3. 3

    Zmes pripravíme takto: na cibuľke osmažíme slaninku a pridáme do tvarohu spolu s nasekanou pažítkou. Naplnené buchty pečieme pri teplote 160°C asi 15 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia