
Jednoduchý čokoládovo-jablkový zákusok bez lepku
V našej predvianočnej súťaži receptov sme od vás dostali veľa inšpiratívnych nápadov, ako použiť Novalim bezlepkové...

Brownie cheesecake s malinami
Kto si rád zamaškrtí na čokoládovom brownie aj cheesecaku, má s naším receptom ideálnu príležitosť upiecť si dva v jednom....

Celozrnné banánové kopčeky
tento receptík mám zaradený v kolónke zdravej výživy... pôvodne to bol banánový koláčik vo forme, ktorý...

Jogurtové ružičky s jahodovým lekvárom
Urobila som naše obľúbené ružičky s jahodovým lekvárom. lekvár je z jahôd z mojej záhrady....

Chlebová míchanice
A zde mám ještě jeden obyčejný, rychlý a chutný recept, když Vám zbude chleba...

Dýňový dort
Dort je koncipován do formy o velikosti 20-22 cm a jelikož žádnou takovou formu nemám, pekla...

Kuracie pečienky s cuketovo-marhuľovou omáčkou
Rozmýšľala som, čo dnes na obed. Pečienky bol prvý nápad, smotanová omáčka druhý a...

Placky zo zemiakovej slamy a ovčieho syra
Zemiakové placky, haruľa i šarišské „naľešňiki” v chutnej úprave od výmyslu sveta. Kto by ich...

Mašličky s rajčiakmi a olivami
Mašličky uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať...

Miešaný šalát s kačacím mäskom a mangom
Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.

Škvarková nátierka
Slaninu vytopíme na škvarky, pomelieme ich, osolíme, okoreníme a povegetujeme, pridáme horčicu a nakoniec zomleté lečo/bez šťavy/....

Bravčové volániky so šalviou
Dnes som urobila na nedeľný obed naše obľúbené volániky. máme ich radi, sú šťavnaté a...

Pomarančové kolieska
Z múky, cukru, soli, pomarančovej kôry, žĺtkov a masla vypracujeme hladké cesto, ...

Posúch s paradajkami, cesnakom, pórom a červenou cibuľou
Nastalo obdobie pôstu, tak som skúsila tento posúch a chutil :-)

Údený pstruh s brusnicovo–chrenovou penou
Téma vianočný stôl je pestrou a bohatou prehliadkou slovenských tradičných jedál, veď čo región, to...

Rezance s lososom, reďkovkou a so žeruchou
Všetky suroviny na dresing premiešame a necháme všetky chute prepojiť.

Whisky flambovaná foie gras s toastom
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...

Jemná omeleta so sušenými paradajkami a cesnakovo-syrovou náplňou
Jde o momentální nápad po silvestrovském občerstvení - v lednici zbyla jí česnekovo-sýrová pomazánka (u nás pod...

Avokádo plnené krevetami
S malymi obmenami je to nase velmi oblubene predjedlo. Avokado a krevety spolu pekne harmonizuju a...

Zemiakové pirohy plnené kohútim mäsom
Kohúta uvaríme v slanej vode, vykostíme a zomelieme. Pridáme trochu smotany, soľ, korenie...

Zemiaková polievka
Na oleji orestujeme cibuľu do sklovita. Pridáme zemiaky a zalejeme vývarom. Uvaríme, rozmixujeme a dochutíme....

Zaúdené zemiaky s mozzarellou a mrkvičkou
Rozmýšľala som čo s údeným tofu a na koniec z neho vznikol tento chutný recept, ktorý...

Jarné cestoviny so špenátom
Umytý špenát neosušíme a rovno ho dáme do hrnca, kde ho dusíme. Keď spľaskne, ...

Kuracie prsia plnené Manou a obalené v parmskej šunke
Tento recept je nenáročný na prípravu a napriek tomu ho môžete bez obáv ponúknuť aj pri slávnostnej...

Plnený husací krk a husacie pečienky na cibuľke
Aj keď táto pochuťka je iba málo kedy docenená, u nás je veľmi obľúbená.

Koláč s makom
jablká očistíme, a pokrájame na kocky. Źĺtky vymiešame spráškovým cukrom. Z bielkov vyšlaháme tuhý...