Foto: vladkoba
Pre všetkých milovníkov pizze, aj pre tých, ktorý si radi a rýchlo zamaškrtia vo všedný deň :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Balík lístkového cesta rozvaľkáme na čo najväčší štvorec a tak ako pizzu ho natrieme buď paradajkovým základom alebo v tomto prípade kečupom.
-
2
Po natretí môžme začať pridávať ingrediencie podľa chuti a nálady :-)
-
3
Tu nám ako hlavná plnka poslúžili plátky šunky a postruhaný syr Niva.
-
4
Po doplnení všetkých chuťoviek, cesto zrolujeme a nakrájame na približne 1 cm hrubé plátky.
-
5
Takto nakrájané slimáčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, kde si ich môžme ešte vyzdobiť podľa fantázie, tu dostala slovo slaninka a bryndza :-) A dáme piecť do vopred predohriatej rúry na 180 stupňov po dobu 20-25 minút jemne do zlatova.
-
6
A čerstvo upečené slimáčiky môžeme ihneď podávať :-) Dobrú chuť!
Diskusia k receptu