
Moja karfiolovka
Nakrájanú cibuľu speníme na oleji a dusíme, pridáme nakrájanú mrkvu aj petržlen.

Palacinky Mihaeru
Tento recept je môj vlastný vylepšovák palaciniek. Robievam ich s radosťou a teší ma že chutia,...

Kurča s medom
Kurča nakrájame na rezance. Zohrejeme olej, pridáme med a miešame, aby veľmi neskaramelizoval...

Penne s dubákovou omáčkou
jarnú cibulku si nakrájam aj s vnatou a dám podusit na masle. pridám dubáky a zaprášim múkou....

Pečený losos s pistáciovou krustou
Doprajte si porciu zdravej rybky a upečte si podľa nášho super jednoduchého receptu fajnového lososa. Bude...

Jablčné tyčinky
Olúpané jablká nakrájame na malé kúsky (alebo nastrúhame nahrubo) a necháme asi 15 – 20 minút podusiť...

Rajská polévka s bylinkovými, tvarohovými knedlíčky
Jednoduchá, rajská polévka s bylinkovými knedlíčky podle receptu zde: http://varecha. pravda. sk/recepty/tvarohove-knedlicky-do-polevek-fotorecept/49854-recept. html

Taštičky s hráškovou plnkou a hovädzími plátkami
Cesto: Pripravíme jemné ucelené cesto na cestoviny zmiešaním žĺtkov, masla, oleja, soli a múky....

Rizoto so štyrmi druhmi syra (risotto ai 4 formaggi)
Risotto ai 4 formaggi je klasický recept, ktorý spája to najlepšie z talianskej kuchyne: krémovú textúru ryže a intenzitu zmesi syrov, ako je parmezán, gorgonzola, kozí syr a ementál....

Maďarský takatoš
Mala som jednu skvelú susedu, ktorá mi tento recept odporučila, samozrejme bola Maďarka, ale keď nám ho dala ochutnať, tak sme si oblizovali prsty....

Pasta alla Norma
Nejakú taliansku normu by ste tu hľadali ťažko. Sú to v skratke baklažány s paradajkovou omáčkou....

Grilovaná tekvica s oškvarkami
Grilovanie je spôsob, ako osláviť život všetkými zmyslami. Vychádza zo zásady, že najlepšie veci...

Nugátový koláčik
Margárín, cukor a soľ vymiešame na penu, po jednom zašľaháme vajcia, pridáme mäkký nugát...

Brokolicové špaldové cestoviny
Tento recept patrí medzi diétnejšie jedlá, u nás si ho obľúbili všetci :)

„Zebra koláč“ z maslových sušienok
V jednom hrnci necháme zohriať mlieko a doň vsypeme cukor. Necháme ho roztopiť za občasného miešania...

Jarná detox polievka zo stonkového zeleru
Zeler umyjeme, nakrájame a pridáme do hrnca, v ktorom máme rozohriaty olej. Vňať si...

Broskyňový koláč s vaječným likérom a orieškami
Úžasne jednoduchý, ale zato ohromne dobrý ovocný koláčik vylepšený troškou vaječného likéru bude ideálny na každú...

Štika dušená na zelenině
Dušené a vařené ryby jsou součástí mnoha diet, takže i tento recept se může zařadit jako...

Minicookies s čokoládou
Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme vajce a opäť vymiešame.

Falošný punčák
Cesto: V miske si vymiešame tuhý sneh z troch bielkov so štipkou soli. V ďalšej miske...

Morušová marmeláda za studena so stéviou
Pre tých, čo chcú niečo sladkého so stéviou, alebo iným sladidlom. Dá sa použiť...

Escalivada s hnedou ryžou
Escalivada je tradičné španielske jedlo z regiónov Murcia, Valencia, Cataluña a Aragón....

Pečené jahňacie lýtko so zemiakovým pyré a zeleninou
Jahňacie lýtko očistíme, dôkladne osolíme a ponoríme do 60-percentného slaného roztoku. Po 24 hodinách lýtko...