Nektarinky s pistáciami a ružová pena fotorecept
Foto: zirafninka1
Suroviny
|
|
80 g |
|
100 g |
|
60 g |
|
Ružová pena: | |
100 g |
|
150 ml |
|
100 ml |
|
1 KL |
|
|
|
Medovo - balzamikový sirup: | |
3/4 hrnčeka |
|
2 - 3 PL |
|
Postup
-
1
Nektarinky umyjeme a rozdelíme na polovice. Kôstku vyberieme. Prichystáme si maslo, práškový cukor a pistácie.
-
2
Pistácie nahrubo nasekáme.
-
3
Nasekané pistácie zmiešame s cukrom a maslom.
-
4
Nektarinky poukladáme na plech reznou stranou nahor a naplníme zmesou cukru, masla a pistácii. Pri 180 °C pečieme ca 15 minút.
-
5
Pripravíme si suroviny na prípravu peny.
-
6
Bielu čokoládu a 6 PL smotany dáme do nádoby
-
7
a nad parou spojíme. Necháme vychladnúť.
-
8
K vychladnutej čokoláde pridáme kyslú smotanu a lyžičku ružovej vody. Dobre premiešame.
-
9
Pridáme trochu červeného potravinárskeho farbiva (tento krok samozrejme môžete vynechať)
-
10
Na záver zo zvyšku šľahačky vyšľaháme penu a zľahka ju vmiešame k čokoládovo smotanovej hmote.
-
11
Balzamikový sirup pripravíme zmiešaním balzamikového octu a medu. Na miernom ohni varíme, kým sa sirup dostatočne nezredukuje. Sirupom prelejeme upečené nektarinky.
Diskusia k receptu