
Snehové minitortičky s tvarohovo-jahodovou plnkou
Milujem snehové pečivo už od detstva. Vtedy sme ho kupovali hotové balené, teraz si občas upečiem doma....

Goody-foody kuracie s údenným lososom
Dnes som sa celé doobedie túlala po meste a tak som musela rýchlo vymyslieť obed. Goody-foody...

Slaninovo-syrový bochník
Slaninu, syr a cibuľu nakrájame na plátky. Cibuľu opražíme do sklovita.

Filety z tresky na kôprovej omáčke
Opäť inšpirácia mojím poľským obľúbencom. Nevidel som tu nič v tomto duchu tak pridávam. Pôvodný...

Polievka z diviny s hubami
Mäso vložíme do studenej vody, osolíme, pridáme celé čierne a nové korenie, očistenú cibuľu...

Filety z pražmy zlatej na sójovom mede
Zemiaky očistite a nakrájajte na kocky, prepláchnite a dajte variť do osolenej vody (nie do vriacej,...

Tofu v špenátových listoch so šošovicou, hubami a cesnakovou omáčkou
Tofu dáme medzi papierové obrúsky a na pol hodinu zaťažíme.

Zdravý chlebík nekysnutý
Klasický chlebík som už piekla viackrát aj pečivo. Týmto chlebom ma inšpirovala dorisa, tak som...

Francúzsky quiche so slaninkou
Môj pravý francúzsky slaný quiche so smotanou, slaninkou a s bylinkami je plný skvelých chutí....

Krémová polievka z kurčaťa
Očistené a umyté kurča rozdelíme na 4 časti. Vložíme ho do osolenej vody (asi 1, 2...

Medovo-bazalkové krídelká
Potřebovala jsem na jedno mnohem dietnější jídlo bazalkové pesto. Měla jsem ho poprvé a moc mi...

Vajíčková nátierka s krémovým syrom
Vajíčka uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a ošúpeme.

Cuketové farfalle s mozzarellovým maslom
Jemne opečená cukina v spojení s mozzarellou na cestovinách je naozaj lahodné spojenie. Tento recept naviac...

Škoricové uzle
Z mlieka droždia, cukru si urobíme kvások a zmiesime s ostatnými ingredienciami a necháme odstáť asi 20...

Rumové mesiačiky
Maslo vymiešame s cukrom, pridáme žĺtky, kakao, vanilkový cukor, nakoniec zľahka vmiešame múku...

Plnená kuracia koža
Mám ho od známej a oblizovala sa celá naša rodina vrátane babičiek a dedkov...

Pečená zelenina v tortille
Môžete použit hocijakú zeleninu, aká vám zvyši. Upiecť/ugrilovať sa dá všetko:)

Hráškové halušky s bryndzou a nakladaným kalerábom
Halušky patria ku klasickým jedlám našej kuchyne. Tradičný spôsob ich prípravy však možno inovovať a použiť...

Krkovička s omáčkou z čierneho piva a ríbezľového džúsu
Recept mám od super kamaráta :) a chutí to naozaj zaujímavo

Kuracie rezance s paletou chutí, farieb a vôní
Záleží na nás, čo sa nám podarí objaviť v zákutiach našich kuchýň, komôr, či „špajzov“!...

Pikantné pagáčiky
Podľa tohto receptu pripravujem pagáčiky už takmer tridsať rokov. Získala som ho, teraz to moderne...

Nátierka z tekvice hokkaido
Hokkaido je moja obľúbená plodina, nie je náročná na pestovanie a dá z nej pripraviť celé...

Banánový tvarožník
Po zhliadnutí jedného receptu tu na vareche a obsahu chladničky som sa rozhodla... chce to sobotný...

Husacia pečeň s physalisovou omáčkou a suchým vínom
Hnedý cukor skaramelizujeme, ale nie úplne do tmavohneda, pridáme očistené, na polovicu prekrojené ovocie...