Tvarohová torta
Tvarohová torta

Oreo krtkov kopček

schopenhauerka - fotkaschopenhauerka, 28. februára 2021

Takže tento kopček je samozrejme obyčajný kopček, len má tú oreo farbu, lebo moje deti to milujú. Čierne kakao je bežne dostať v obchodnom Zobraziť celý popisTakže tento kopček je samozrejme obyčajný kopček, len má tú oreo farbu, lebo moje deti to milujú. Čierne kakao je bežne dostať v obchodnom reťazci na K. Toto kakao má výnimočnú chuť, nepodobá sa vôbec bežnému kakau. Určite ho využijete aj v iných receptoch.

8
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
130 g
4 ks
130 g
50 g
1/2 bal.
1 dcl
Plnka:
500 g
2 bal.
podľa chuti
1 bal.




Postup

  1. 1

    Bielky oddelíme od žĺtkov. Bielky vyšľaháme s polovicou cukru do tuha. Odložíme.

  2. 2

    Zmäknuté maslo vyšľaháme s druhou polovicou cukru do peny. Postupne pridáme žĺtky a zašľaháme.

  3. 3

    Suché suroviny - múku, kakao a prášok do pečiva- zmiešame v miske a postupne na striedačku s mliekom ich pridávame do žĺtkovej zmesi.

  4. 4

    Nakoniec k tejto už čiernej zmesi zľahka varechou primiešame vyšľahané bielky.

  5. 5

    Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 20 cm a pečieme zhruba pol hodinku pri teplote 170 stupňov.

  6. 6

    Kým sa pečie korpus, urobíme plnku. Najprv vyšľaháme obe smotany s cukrom a stužovačom do tuha a do takejto stuhnutej šľahačky primiešame po lyžiciach tvaroh. Ochutnáme a poprípade ešte dosladíme.

  7. 7

    Vychladnutý korpus vydlabeme a navrstvíme doňho plnku, vytvoríme z nej kopček. Kúsky korpusu rozmrvíme navrch. A krtkov kopček je hotový.

Diskusia k receptu

haji
Další pěkný receptík z černého kakaa. Vzhledem k tomu, že je černé kakao limitovaná edice, je třeba vyzkoušet co nejdřív. Kousek ovoce by se ke kopčeku chuťově hodil.
schopenhauerka
@haji (1.3.2021 21:36)
Ďakujem za komentár. S ovocím máte pravdu ale moje deti tvrdia, že každé raňajky pokazím zeleninou a každý koláč ovocím🤣
1x haji