Papriková polievka

abend - bez fotkyabend, 11. apríla 2011

Onedlho začnú na našich trhoviskách predávať chutnú papriku. Ponúkam recept na dobrú polievočku. Recept mám od švagrinej ktorá často varí podľa maďarskej kuchyne a Zobraziť celý popisOnedlho začnú na našich trhoviskách predávať chutnú papriku. Ponúkam recept na dobrú polievočku. Recept mám od švagrinej ktorá často varí podľa maďarskej kuchyne a mám pocit, že aj tento recept tam možno zaradiť.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
1 ks väčšia
2 PL
1 ČL
1 ks kostka
2 dcl
1 ks




Postup

  1. 1

    Nadrobno nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji ,pridáme papriku nakrájanú na kolieska, poprášime mletou červenou paprikou, zalejeme vodou, privedieme do varu, vložíme masox, dľa chuti osolíme, varíme cca 15minút,dbáme na čas varenia aby paprika veľmi nezmäkla, aby z nej nebolo blato.Počas varenia polievky si z vajíčka a krupice pripravíme cestíčko na halušky. Vajíčko v hrnčeku vyšľaháme vidličkou krupicu pridávame postupne, radšej v menších dávkach aby halušky neboli tvrdé, konzistencia má byť skôr redšia, nie tuhá.Z vajíčka a krupice urobíme do polievky malé halušky, chvíľu povaríme, na záver pridáme do polievky rozšlahanú kyslú smotanu , necháme prevariť..Do uvarenej polievky pridáme posekanú petržlenovú vňať.

Diskusia k receptu

jody
Tak teda ja som polievková, ale o takejto som ešte nikdy nepočula. Samozrejme, že ju musím vyskúšať. Len ja tam tie halušky zavarím hneď ako zovrie voda. Aby sa mi tá paprika nerozvarila.
equus
aj ja som polievková a dobre poznám aj maďarskú kuchyňu ,ale toto je aj pre mňa novinka.vyskúšame-uvidíme..
jatanika
a ja som kdesi o paprikovej nedávno počula a som si aj povedala, že skúsim... tak si túto ukladám do kk, nech do sezóny paprík nezabudnem...
anina43
recept je veľmi zaujímavý, myslím že v slov. kuchyni netradičný,papriku mám rada a preto ho ukladám do KK a len čo bude na trhu paprika, rada vyskúšam, dik
svetlana9
@Abend - tiež mám rada polievky na rôzny spôsob, pozri si moje - najmä tú kyslú zemiakovú - ktorá - žiaľ - neoslovila žiadnu ženu na tomto portáli!
abend
@ jody, myslím, že to bude dobré riešenie ako píšeš, pretože "blatová" paprika by tú dobrú chuť polievky pokazila.
abend
všetkým Varecháčkam ktoré chcú tento recept vyskúšať odkazujem, neoľutujete, teda keď ste polievkové ako ja.
bozulka
Polievku som robila,ale bez smotany,papriku som použila červenú a pridala som zelenú časť porku a bola výborná.Ale nápad s paprikou ma nikdy nenapadol iba ako doplnok do polievok.
abend
@bozulka , neviem ako chutí bez smotany, ale s tým pórkom to môže byť zaujímavé.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia