Onedlho začnú na našich trhoviskách predávať chutnú papriku. Ponúkam recept na dobrú polievočku. Recept mám od švagrinej ktorá často varí podľa maďarskej kuchyne a Zobraziť celý popisOnedlho začnú na našich trhoviskách predávať chutnú papriku. Ponúkam recept na dobrú polievočku. Recept mám od švagrinej ktorá často varí podľa maďarskej kuchyne a mám pocit, že aj tento recept tam možno zaradiť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nadrobno nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji ,pridáme papriku nakrájanú na kolieska, poprášime mletou červenou paprikou, zalejeme vodou, privedieme do varu, vložíme masox, dľa chuti osolíme, varíme cca 15minút,dbáme na čas varenia aby paprika veľmi nezmäkla, aby z nej nebolo blato.Počas varenia polievky si z vajíčka a krupice pripravíme cestíčko na halušky. Vajíčko v hrnčeku vyšľaháme vidličkou krupicu pridávame postupne, radšej v menších dávkach aby halušky neboli tvrdé, konzistencia má byť skôr redšia, nie tuhá.Z vajíčka a krupice urobíme do polievky malé halušky, chvíľu povaríme, na záver pridáme do polievky rozšlahanú kyslú smotanu , necháme prevariť..Do uvarenej polievky pridáme posekanú petržlenovú vňať.
Diskusia k receptu