
Ryžový nákyp pre každého
Tento ryžový nákyp môže naozaj každý, aj celiatici. Je ho akurát aj na mlsanie aj...

Dusený kel s klobásou
Toto je moja úprava kelového prívarku, ktorou som sa snažila prelomiť nechuť manžela voči kelu (navarené...

Tvarohová roláda s jahodami
Spravíme si sneh, pridame cukor este trochu vymiešame, dame zltky , muku a kypr. prasok....

Zaváraná cvikla s cuketou a cibuľou
Príliš veľa cukety na záhradke, cvikla väčšia ako mužská dlaň, nuž čo s tým......

Hovädzie líčka
Recept pridávam, lebo hovädzie líčka sa na tanieri objavujú zriedka. Ak si myslíte, že...

Koláčiky z tvarohového kysnutého cesta
Najprv v troške mlieka nechám napučať droždie s cukrom. Do misky si dám vajce, pr. cukor...

Chlieb
Tento recept som si požičala od @eraserhead , postup pri výrobe som si upravila a toto...

Chalupárske kura
Takéto kura pripravujeme, odkedy sme začali chodiť na chalupu, kde bolo plno práce v dome...

Vláčny zimný perník
Keď som naposledy jedla perník od mojej mamy, zdal sa mi byť príliš suchý, preto...

Cuketovo-kôprový prívarok
Sezóna cukety je v plnom prúde a tentokrát som ju využila na výborný prívarok.

Mäkké medovníčky
Podľa tohto receptu sa u nás doma pečú medovníčky od nepamäti. Pridávam ho tu hlavne pre...

V trúbe pečené zemiakové mesiačiky
Takto pripravené zemiaky sú najmä zdravé, lebo sú pečené bez tuku. U nás sú veľmi v obľube,...

Rodinný vlašský šalát
Z času na čas ma napadne urobiť tento fajn šalátik, čomu sa moja rodinka iba poteší,...

Hrnčekový kokosový koláč bez vajíčka
Toto je rýchly a jednoduchý koláč, ktorý zvládne aj začiatočník. Rýchlo sa upečie a ešte...

Kozľacie mäso so šalviou
Kozľacie mäso sa u nás veľa nejedáva a tak keď nám moja švagrinka "nadelila" polovicu kozľaťa ,...

Bielkový chlebíček
... starý dobrý recept... mala som v mrazničke bielka ešte od Vianoc, tak som upiekla...

Náš domáci kečup
Tento rok je veľmi požehnaný, čo sa týka úrody. Okrem leča, pretlaku, paradajkovo-cesnakovej...

Šaltibarščiai - litovská studená cviklová polievka
Šaltibarščiai, v preklade "Studený boršč", je jedno z litovských národných jedál, ku ktorému som...

Kuřecí stehno s paprikovou omáčkou a domácími bramborovými noky
Kuřecí stehna osolíme a opepříme a na oleji s máslem opečeme zprudka po obou stranách. Pak...

Pečený jahňací krk
Konečne je jar a prišla sezóna jahniat. Celá moja rodina miluje chuť pečeného mladého mäsa...

Sedliacky chlieb
Slaninu opečieme a necháme stiecť od výpeku (podložíme panvicu napr. utierkou). Chleba vydlabeme. Zmiešame...

Hubový tatársky biftek
Ja osobne veľmi jedlá z hríbov neobľubujem, ale popri manželovi som sa naučila predsa len niektoré...