Likérový zákusok
Likérový zákusok

Likérové rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 7. októbra 2017

Víkendový zákusok z vaječného likéru.

20
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto: 3x
3 ks
3 PL
3 PL horúca
3 PL
1 KL
na špic noža
2 PL
Krém:
250 ml (36 %)
2 bal.
1 bal. za studena
250 ml
1 bal
100 ml
1 PL do kávy
200 ml
Poleva:
1 PL
200 g
Parížska šľahačka:
100 g
100 g
250 ml (36 %)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia, cukor a horúcu vodu som vymiešala do peny.

    Likérové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku, prášok do pečiva, sódu a kakao som zmiešala a v malých dávkach som preosievala do cesta.

    Likérové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rúru som nechala vyhriať na 180 st. plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie. Cesto som vyliala a upravila. Pieklo sa 10 min. pokiaľ sa pieklo prvé cesto pripravila som si cesto aj na ďalšie. Upečené som nechala chladiť na mriežke.

    Likérové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým sa korpusy chladili, pripravila som si krém. Do rajnice som dala vajcový likér a šľahačku. Rozmiešala som v nich smotanové pudingové prášky.

    Likérové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Uvarila som hustú kašu, ktorú som nechala vychladiť. Želatínu za studena som zmiešala s 100 ml teplej vody. Postupne som do nej vmiešavala mixérom po lyžici vychladnutý puding.

    Likérové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vymiešaný krém som rozdelila na 2 časti.

    Likérové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na podnos som uložila prvý kakaový korpus. Natrela som ho horúcim hroznovým lekvárom.

    Likérové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Keď lekvár stuhol, natrela som naň polovicu z prvej polovice krému.

    Likérové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Instantnú kávu som zaliala horúcou vodou. Pridala som k nej 1 PL likéru a v tomto som namáčala piškóty.

    Likérové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na krém som ukladala namočené piškóty.

    Likérové rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na piškóty som natrela druhú polovicu prvej polovice krému.

    Likérové rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Položila som druhý korpus a tiež som ho natrela horúcim lekvárom.

    Likérové rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Na lekvár som natrela druhú polovicu krému. Položila som tretí korpus. Prikryla som ho papierom, položila krájaciu dosku a zaťažila na noc 3 kg múky.

    Likérové rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Druhý deň som urobila z bielej čokolády polevu. Poliala som vrch a dala stuhnúť.

    Likérové rezy (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Rezy som nakrájala a ozdobila vrch parížskou šľahačkou. Prajem vám dobrú chuť.

    Likérové rezy (fotorecept) - obrázok 15
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

haji
Nádherná dobrota, hned bych ochutnala. Krásné foto, rez, servis - celé je to perfektní a krásná práce! Díky za receptík, milá Izi! Krásný víkend přeji!
luwinka
A uz je aj tu kolacik, včera som ti písala,ze tu bude cez vikend - uloha splnená -:) Krásny ako vzdy a tá plnka no ta musí byt fajnova. Pozadie vzdy tak pekne vycackas, no krása. Píšem z mobilu, tak sú tam aj chybičky.Pekný vecer Izka.
izabella929
@monty469 , aj u nás to funguje tak, že víkendový zákusok ku kávičke treba..potom chodím po šuflíkoch a hľadám čosi sladké pod zub, aj keď sa priznám ja moc zákusky nemusím, ale malá Rumba čokoládka to všetko spraví.-dakujem pekne za komentár.-)
3sandra3
@Izka , Ty sa máš, keď Ti stačí malá Rumba čokoládka. To mne už nie, to bolo niekedy, ale teraz po 50-tke sa to zmenilo, zjem aj 100 g čokoládku :-D
Ale k Tvojej práci: krásne rezy , musia byť úžasne chutné. Aj by som ich rada vyskúšala, no neviem, či by som túto krásu zvládla. Ale mám nutkanie ich pripraviť. Budúci mesiac má moja mamina 75 rokov, tak na jej sviatok by si ich zaslúžila. Taktiež krásny servis, páči sa mi levanduľková konvička. A vidím, že si si zmenila profilovú fotku. Pekná. To vyzerá, ako by si to bola Ty :-D
jack
Čakala som a dočkala som sa.Ďalší tvoj krásny výtvor.Ukladám.
sracz
Estetika, milá Izka na 1 s ************ a o chuti ma ani nenapadne pochybovať! Teba by som s radosťou bral do teamu na úpravu štúdijnej literatúry. Je tomu už dávno, robil som vedúceho diplomovej práce jednej zo študentiek TU v Košiciach a od vedúcej jej krúžku som dostal jednu z najväčších pochvál v mojej vyše 25 ročnej vysokoškolskej kariére. Dala o mne na známosť, že nároky na estettickú úpravu DP na VLA sú oveľa vyššie, ako u nich. Tak by si bola môj úžasný partner!
babkamt
Ďalší parádny zákusok z tvojej kuchyne. Si skvelá. Je vidieť, že to čo robíš, robíš s láskou. Peknú nedeľu ti prajem.
katkos
Izka, kebyze ja som tvoje dieta, na sto percent uz pisem listy do "Extremnych premien".
izabella929
@3sandra3 ,to vážne dokážeš spapkať naraz jednu 100g. čokoládu? fúúúha, tak len tak-tak vládzem po kockách rumbičku..)nie som zákusková ani koláčová, len mi stačí jeden ochutnať a dosť..milujem mini čokoládky a proste čokoládu..ak upečieš tento zákusok presne podľa receptu, zistíš čo je to nebíčko v puse..vďaka za pochvalu servisu, milujem maličkosti no a taniere ala Francia..objednávam ich cez net..prajem ti nádhernú nedeľu a potom mi napíš, ako chutil maminke zákusok..kiež by som ešte mala aj maminku..vďaka za komentár..)
izabella929
@babkamt ,sledujem tvoju prácu tu a viem , že si moc šikovná kuchárka.-)v čom máš bezpochyby pravdu, že čo robím v kuchyni, všetko robím s láskou..venujem tomu pozornosť a je to môj najmilejší koníček..vďaka za komentár..)
izabella929
@katkos , také maškrtné dieťa by som chcela i ja..môj syn má rád sladké a tiež všetko čo uvarím..škoda, že som nestihla mať ešte dcérku...spolu by sme tu tvorili ako naša @monty469.. )ďakujem pekne za komentár..
havino
krém musel byť fajnový, krásne vyzerajú rezy
estetika
Krása ako vždy, určte chutia aj výborne. Chválim, pekná práca.
mimi299
Z receptu som sklamaná, pláty boli tenké ako papier a krému mi ledva vyšlo na dve vrstvy, s treťou som musela improvizovať. MYslím, že by bolo praktické keby autorka radšej uvádzala gramáž a nie lyžice.